Trupininis šilauogių pyragas

Kadangi vėl
užderėjo nemažai šilauogių, kiek tilpo valgiau vienas, dalį užsišaldžiau, o kas
liko, tai liko pyragui. Ypatingą skonį suteikia rudasis cukrus, vos juntamas
cinamono aromatas ir gaivus šilauogių įdaras. Tik ranka ir tiesiasi prie dar
vieno gabalėlio… Neturintys šilauogių, gali kepti su mėlynėm.


Pagrindui:
1 ½ puodelio
miltų;
2/3 puodelio
rudojo cukraus;
½ a.š. druskos;
170 g sviesto;
1 didelis
kiaušinis;
keli lašai
vanilės ekstrakto;

Įdarui:
¾ puodelio
paprasto cukraus;
1 š. kukurūzų
krakmolo;
½ a.š. malto
cinamono;
2 puodeliai (250
g) šilauogių (dėjau 3 puodelius);

Trupiniams:
1 puodelis miltų;
1/3 puodelio
rudojo cukraus;
¾ puodelio
paprasto cukraus;
1 a.š. malto
cinamono;
¾ a.š. druskos;
90 g ištirpinto
sviesto.

Pagrindui
išmaišyti miltus, cukrų ir druską. Sudėti nedideliais gabalėliais supjaustytą
sviestą ir trinti tarp pirštų, kol neliks sausų miltų. Įpilti išplaktą kiaušinį
su vanile ir gerai masę išmaišyti. Padėti šaltai.
Įdarui sumaišyti
cukrų, cinamoną ir kukurūzų krakmolą, sudėti šilauoges ir išmaišyti.
Trupinimas miltų,
cukrų, cinamoną ir druską suberti į išlydytą sviestą ir gerai išmaišyti.
Kepimo inde
sudėti pagrindui paruoštą masę ir rankomis tolygiai išskirstyti, supilti
šilauoges ir apibarstyti trupinių mase. Kepti iki 180
laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių.

Šaltinis: Rosas‚Äòs
Yummy Yums


5 comments on “Trupininis šilauogių pyragasAdd yours →

  1. Tai pabandyk pasigaminti, ypač jeigu turi virtuvės kombainą, tai užtrunksi iki 10 minučių, vietoj šilauogių pertepi džemu ir tada tik belieka išlaukt kol iškeps

  2. Man tai klausimas kaip jūs tas šilauoges užauginat. Joms juk reikia labai rūgščios žemės… labai skanios uogos, tiktų pyragui :))

  3. Šilauogės aptvertos, įkasta į žemę blokeliai, , įpilta specialios žemės, o po šilauogėm auga spanguolės, kurioms irgi tokios žemės reikia. Pradžioje darbo nemažai, bet paskui derlių tereikia rinkt 🙂

Komentuoti: amonas Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*