Trumpai apkeptos salotos su migdolais

Skamba keistai? Bet tikrai skanu , svarbu sudėjus salotas ilgai nelaikyti karštai, o greitai išdėlioti į lėkštes.

Picture 26287

3 v.š. alyvuogių aliejaus;

85 g migdolų be odelių;

1 saujelė laiškinių svogūnų, susmulkintų (spring onions);

2  agurkai, supjaustyti griežinėliais;

150 g brokolių, išskirstytų nedideliais žiedynėliais;

225 g nedidelių pomidorų, perpjautų į keturias dalis;

2 nedidelės gūžinės salotos;

25 g rukolos;

25 g šviežių petražolių;

½ citrinos sulčių;

½ a.š. cukraus;

Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Picture 26272

Įkaitinti du šaukštus aliejaus ir 2-3 minutes  pakepinti jame migdolus. Perkelti juos ant vienkatinio rankšluosčio.

Supilti likusį aliejų, kai įkais sudėti svogūnus, agurkus, brokolius ir pomidorus. Maišant kepti pora minučių. Nukelti nuo ugnies, sudėti likusius ingredientus ir išmaišyti. Pagardinti druska ir pipirais.

Patiekti su skrudinta duona.

Šaltinis: pagal BBC GoodFood. Let’s cook: 52 summer vegetable dishes. 2005

Picture 26291

2 comments on “Trumpai apkeptos salotos su migdolaisAdd yours →

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*