Steiko salotos su avokadu, pupelėms ir fetos sūriu

Gaivios ir sočios salotos su sausai brandintos jautienos steiku – sveikas pasirinkimas pietums. Steiką galite išsikepti ir grilyje, tik neperkepkite, kad mėsa netaptų kieta. O kad išliktų sultinga, tik iškepus nepjaustykite, nes visos sultys išbėgs, leiskite jai pailsėti ir pamatysite, kad tiesiog mėsa tirpsta burnoje.

steikas su salotomis (2)

2×220 g KITCHEN me Brandintos jautienos mentės didkepsnis „BLACK ANGUS“,

Juodųjų pipirų, druskos,

2 v.š. alyvuogių aliejaus,

3 romaninės salotos,

1 nedidelė skardinė raudonųjų pupelių,

Saujelė vyšninių pomidorų, perpjautų pusiau,

½ puodelio fetos sūrio,

1 žalioji citrina,

1 avokadas,

2 v.š. sėklų mišinio salotoms, kurį sudaro saulėgrąžos, moliūgų sėklos, kedro riešutai),

Užpilui:

Nedidelis pluoštelis kalendrų,

keli svogūno laiškai (nebūtina, jeigu nemėgstate),

1 česnako skiltelės,

½ a.š. cukraus,

½ a.š. tarkuotos žaliosios citrinos žievelės,

druskos,

juodųjų pipirų,

¼ puodelio žaliosios citrinos sulčių,

¼ puodelio alyvuogių aliejaus.

Užpilui visus ingredientus, išskyrus aliejų, sutrinkite iki vientisos masės, o tada lėtai plakant supilkite nedidele srovele aliejų. Plakite, kol viskas gerai išsimaišys.

Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, įdėkite steikus ir kepkite kiekvieną pusę po 3 minutes. Išimkite, pabarstykite druska, pipirais ir uždengus ar įvyniojus į foliją leiskite 5-10 minučių pailsėti.

Kol mėsa ilsisi, nuplautus salotų lapus suplėšykite, įmaišykite nuplautas pupeles, pomidorų puseles, sūrį, sėklas. Išdėliokite į lėkštes. Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką, nulupkite ir supjaustykite juostelėmis, išdėliokite po kelis griežinėlius į lėkštes. Žaliąją citriną supjaustykite skiltelėmis ir taip pat išdėliokite po pora skiltelių į lėkštę. Apšlakstykite paruoštu užpilu ir ant viršaus išdėliokite nestorais griežinėliais supjaustytą steiką.

Šaltinis: pagal The cozy apron

steikas su salotomis (5)

0 comments on “Steiko salotos su avokadu, pupelėms ir fetos sūriuAdd yours →

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*