Šokoladiniai keksiukai

Seniai bekepiau keksiukus, spėjau pamiršti kokie jie būna skanūs. Šie šokoladiniai tiesiog nuostabūs – drėgni, purūs, su šokolado gabalėliais. Vieno neužtenka, norisi antro, trečio…

IMG_0278-2

12 vnt keksiukų reikės:

100 g sviesto, kambario temperatūros,

80 g cukraus,

80 g rudojo cukraus,

2 dideli kiaušiniai,

150 ml grietinės,

5 v.š. pieno,

250 g miltų,

1 a.š. sodos,

2 v.š. kakavos miltelių,

50-60 g pieniško ir/ar baltojo šokolado lašelių (arba šokolado gabalėlių).

IMG_0281

Miltus sumaišykite su soda ir kakavos milteliais. Kitame inde sudėkite sviestą, supjaustytą gabaliukais, supilkite cukrų ir plakite iki purios masės. Vis plakant po vieną įmuškite kiaušinius. Sukrėskite grietinę, supilkite pieną ir viską dar kartą gerai išmaišykite. Suberkite miltų mišinį, išmaišykite. Atsargiai įmaišykite šokolado lašelius (gabalėlius). Masę išdėliokite į 12 keksiukų formelių ir kepkite 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.

P.S. orginaliame recepte buvo 150 g baltojo ir 115 g rudojo cukraus, aš kiekius pamažinau,nes dar dedasi saldūs šokolado gabalėliai ir buvo pats tas. Jeigu mėgstate saldžiau, galite cukraus įberti ir daugiau.

Šaltinis:  100 everyday recipes: baking, 2011

IMG_0325

10 comments on “Šokoladiniai keksiukaiAdd yours →

  1. Nieko negali būti geriau už šokoladinius keksiukus 🙂 Bet va, su šokoladiniais lašiukais Lietuvoje problema, tad aš visada tiesiog dedu gabaliukais pjaustytą šokoladą… kaži, nuo to keksiukų kokybė nenukenčia? Gal lašiukai mažiau išsileidžia orkaitėje?

    1. Vita, delonoje yra puikių mažų šokolado lašelių. Man patinka, kad jie smulkūs, todėl idealiai tinka sausainiams ir keksiukams.

      1. Kai pabaigsiu savuosius, reiks Delonoje ir man nusipirkt. O aš savuosius iš Londono parsivežiau, kaip ir kitokių nesąmonių kepiniams. Smalsu buvo skaityti ir galvot kas čia per daiktas, o dabar pati parsivežiau, paragavau ir jau kai ką išbandžiau kepiniuose.

  2. paprasti, purūs, bet skonio atžvilgiu nieko ypatingo, gal, modifikavus receptą, ir galima išgauti kažką gudraus (įdėjus kokios vyšnių uogienės ar kapotų bananų)..

    1. O taip, jie – paprasti, purūs, bet skanūs. Ypač karšti, kai viduje randi dar minkštą, bėgantį šokoladą, o ant viršaus karamelizuojasi baltasis šokoladas. Patobulinti pagal savo skonio receptorius visada galima, svarbu atrasti bazinį receptą, o paskui tereikia duoti valią fantazijai. Skanių eksperimentų

  3. Aciu jums uz receptus ir svarbiausia, kad gaunu issamius atsakymus…
    Noriu paklausti ar sviesta, cukru ir po to po viena kaisini plakate blenderiu, mikseriu ar saukstu?

    1. Mikseriu plaku, taip daug paprasčiau. Kad puresnė masė būtų geriausia plakti kambario temperatūros produktus.
      Jeigu tik yra klausimų, galite klaust, visada stengsiuosi padėti. Ačiū, kad skaitote ir gaminate

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*