Šiltos lęšių ir brokolių salotos

Kaip tik laisvadieniai, taip ir lietus. Tokiu oru užsimanai ir šilto, sotaus maisto. Vienas iš tokių patiekalų galėtų būti šiltos brokolių ir lęšių salotos su balzaminiu užpilu. Originaliame variante dar buvo dedama rūkyta vištiena, šoninė, bet kadangi nei turėjau tų ingredientų, nei labai mėgstu, tai ir nedėjau, manau jie būtų viską tik pagadinę. Man kaip brokolių ir lęšių mėgėjai, buvo labai labai skanu.

125 g prancūziškų žaliųjų lęšių;

225 g brokolių, suskirstytų nedideliais žiedynėliais;

1 didelė česnako skiltelė;

½ a.š. druskos;

1 a.š. garstyčių;

2 v.š. balzaminio acto;

5 v.š. aliejaus;

1 svogūnas, supjaustytais plonais griežinėliais;

Juodųjų pipirų pagal skonį.

 

Brokolius trumpai apvirti ir nuvarvinti. Lęšius virti nesūdytame vandenyje apie 35 minutes, kol išvirs. Užpilui česnako skiltelę grūstuvėje sutrinti su druska iki tyrelės, sudėti garstyčias, actą, gerai išmaišyti ir supilti 3 v.š. aliejaus.

Likusį aliejų pakaitinti, sudėti pjaustytą svogūną ir pakepti kol pradės minkštėti, sudėti brokolius ir dar minutę kitą pakepti, tada suberti lęšius ir gerai išmaišyti (jeigu lęšiai šalti, pakaitinti, kol sušils). Sudėti į lėkštes ir apšlakstyti paruoštu padažu.

Šaltinis: adaptuota pagal „Easy to make: 40 Feel Good Meals“, 2008

1 comment on “Šiltos lęšių ir brokolių salotosAdd yours →

Komentuoti: Rokas Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*