Šifoninis pyragas su kakava

Šifoniniai (angl. chiffon) pyragai yra labai lengvi, purūs, tirpstantys burnoje. Šis pyragas su kakava yra subtilaus šokolado skonio, labai tinka su grietinėle arba/ir vyšnių uogiene. Išsikepti labai lengva, o skonis pakeri visus. Kepiau tik pusės porcijos, nes pritrūko kiaušinių, bet draugų prašymu, teks kept ir rytoj J

A:

¾ p. kakavos;

¾ p. verdančio vandens;

1 ½ a.š. vanilės ekstrakto;

1 ¾ p. miltų;

1 a.š. kepimo miltelių;

1 ¾ p. cukraus; (dėjau 1 p.)

¾ a.š. druskos;

½ p. aliejaus;

6 didelių kiaušinių tryniai (kambario temperatūros);

B:

6 baltymai (kambario temperatūros);

1-2 a.š. citrinos sulčių;

½ p. cukraus.

Įkaitinti orkaitę iki 200 0C. Kakavą sumaišyti su verdančiu vandeniu. Atšalus įmaišyti vanilės ekstraktą. Persijoti miltus ir kepimo miltelius. Sudėti druską, cukrų. Centre supilti kiaušinių trynius, aliejų ir kakavos tyrelę. Viską gerai išmaišyti.

Baltymus išplakti iki putų, supilti citrinos sultis, vėliau plakant supilti cukrų. Po truputį baltymus dėti į tešlą su tryniais ir atsargiai maišyti. Viską supilti į sviestu ar aliejumi išteptą kepimo formą ir kepti apie 1 val.

8 comments on “Šifoninis pyragas su kakavaAdd yours →

  1. P. – puodelis arba apie 230 ml. Kažkaip pati nepaminėjau, nors kituose receptuose konvertuodavau į ml, atsiprašau.

  2. Nežinau kodėl, bet man pirmą kartą nesigavo tokio tipo pyragas.Jau kai tešlą užmaišiau mačiau, kad bus ne kas.Viskas tarsi buvo sulipę į gumuliukus, niekas gerai neišsimaišė.labai gaila.(Gal kas patartų kodėl?)

  3. O su kokiais miltais gaminai? Jeigu su paprastais 550D, tai reikia kelis kartus persijoti, bet jeigu su 405D ("karališki"), tai užtenka ir karto, ir labai purus pyragas gaunasi. Su pastaraisiais geriausia ir kepti įvairius pyragus

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*