Kokosiniai batonėliai

 

Vieni mėgstamiausių mano saldumynų, nes įeina ir kokosas ir šokoladas. Be to, labai gražiai atrodo, galima glazūruoti ir tamsiu, iš baltu šokoladu. Man skaniausia su pienišku, bet šį kartą tokio neturėjau. 

 

50 g sviesto;

85 g cukraus;

200 g 35% riebumo grietinėlės;

200 g kokoso drožlių.

 

Glazūrai:

200 g šokolado;

25 g sviesto.

 

   Puode išmaišyti sviestą, cukrų ir grietinėlę. Pakaitinti iki virimo ir 5 minutes pavirti. Suberti kokosų drožles ir gerai išmaišyti. Supilti masę ant kepimo popieriaus, paslėgti, kad neliktų jokių oro tarpų, palaukti kol atvės ir supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.

   Ant silpnos ugnies išlydyti šokoladą su sviestu. Medinius smeigtuku pasmeigti po kokosinį gabalėlį, įmerkti į šokolado mišinį ir padėti ant kepimo popieriaus stingti. Laikyti šaltai.

 

Šaltinis: „Gardžios dovanos“

 

33 comments on “Kokosiniai batonėliaiAdd yours →

  1. 🙂 Šie bus pirmas kandidatas gaminimui. Šiaip valgyt negaminu beveik, juo labiau saldumynų, tačiau kažkodėl atrodo, kad šie turėtų pavykti.
    Labai puikus blogas 🙂 Smagu ateit seilę pavarvint. 😉

  2. Pasigamina tikrai lengvai, jokių ypatingų sugebėjimų nereikia 🙂 Ir skanu, kas mėgsta kokosus. Skaniausia su pienišku šokoladu, nes tamsus vis tiek duoda šiokio tokio kartumo.
    Galima kokosų masę dėtį į saldainių formeles, tuomet kai atšals šaldytuve lengvai išimsite ir nereikės pjaustyti.

  3. Tai dėkis ką mėgsti, tik smulkiai gabaliukais. Man kokosai su šokoladu tinka, ir aš kitų priedų nemaišau, net neįsivazduoju su kuo dar galėtų tikt.

  4. Velniava. Nesigavo! Absoliuciai. Nesustingo 🙁 Ir atrodo nesu zalia kulinarijoj ir konditerijoj… taciau … nu net nezinau ka daryt…

  5. Kas konkrečiai nesustingo? Šokoladinis glajus ar kokosinė masė? Kiek laiko laikei šaldytuve?
    Aš kokosinę masę paruošiu po pietų, tuomet vakare padengiu glajumi, o kitą dieną jau valgom.

  6. O ar gerai suslėgei prieš dedant į šaldytuvą? Nes negali būti jokių oro tarpų. Gal per daug kokosų buvo?
    Kažkaip keista, aš tris kartus dariau, visus pavyko.

  7. Nu va 🙂 Apie paslegima jokios kalbos nejo 🙂 O man kazkaip net "nedaejo" 🙂 Nu ka – bandysiu dar karta 🙂

  8. Reikės tada pataisyti recepte, nes jame irgi nebuvo paminėta. Aš kažkaip iškart pagalvojau, kad čia panašiai kaip tinginys, tai suspaudžiau, kad jokių oro tarpų neliktų.
    Sėkmės bandant, gali iš pusės porcijos daryt pabandymui.

  9. Aciu uz patarima 🙂 O kazkaip tinginiu niekad nesu slegus. Gal todel nesusiprotejau 🙂

    Beje naujasis receptas superinis 🙂 Saunuole 🙂

  10. Pabandėm pasigaminti šį šedevrą, tačiau šokolado eilinį kartą nepavyko gauti skysto. Iš pirmojo šokolado gavosi vos ne griliažas. Nusprendėm, kad buvo per didelė ugnis. Antrąjį šokoladą lydėm labai atsargiai, įdėję puodelį į vandenį, ant visai mažos ugnies, tačiau ir jo nepavyko išgauti gražiai skysto, kad būtų galima lengvai pamerkti kokosiukus ir gauti tokius gražiai glaistytus. Aplipinom šiek tiek šokoladu.. 🙂 Gavosi nelabai gražūs, bet skanūs. Ypač skanūs buvo pastovėję. Gal tik kitą kartą mažiau sviesto dėčiau, nes dėjau visai iš akies ir gal šiek tiek padauginau.

    Papasakok, kaip Tu šokoladą lydai. 🙂

  11. Šiems batonėliams šokoladą sutrupinau į mažą metalinį puodelį, įdėjau sviesto ir vis pamaišydama išlydžiau. Jeigu reikia lydyti šokoladą be sviesto, tuomet statau į puodelį su vandeniu ir vis pamaišydama ištirpinu. Su vandeniu netgi geriau gaunasi ir išlieka ilgiau skystas (nes visą laiką indą laikai karštam vandenyje). Bet kad griliažas gautųsi dar neteko pamatyti. Gal smulkiau šokoladą reikia sutrupinti ir maišyti?
    Bet svarbu kad skanu buvo, kitą kartą pavyks labiau. Man irgi skanesni pastovėję per naktį, bet kad dažniausiai neužsilaiko

  12. Mama ma mamiiaa aa ..a, taigi "bounty" – mėgstamiausias maniškio šokoladas !!!! o čia toks receptas ! – imk ir daryk 🙂 Ačiū ! Viskas, jau šitą keliu į pirmą vietą laukiančių savo eilės gaminimo saldumynų sąraše 😉

  13. Dar kartą ačiū už nerealų receptuką! KAs ragavo, visiems labai patiko, ir, palyginus su tikraisiais Bounty, šie net gardesni!!!

  14. Taip, taip. Tikrai skanesni, nors man ir ta kokoso masė viena labai skaniai valgėsi, o su šokoladu tai išvis prabanga, nors iš tiesų nesu bounty mėgėja. 🙂 Ačiū, Forelle, už puikią idėją 🙂

  15. o butina kokoso drozles maišyti su grietinėle,ar galima ir su kondensuotu pienu??kaip gautūsi su kondensuotu pienu?????

  16. Jeigu daryti viską pagal receptą, tik vietoj grietinėlės naudoti kondensuotą, tai gausis kažkas panašaus į karamelinį labai saldų desertą, nes kondensuotas saldus, kokosas dar suteikia saldumo, neliks gaivumo gaidelės. Bet bandyti galima

  17. Na kokosine mase gavosi skani, ne biri, bet sokolado istirpinti nepavyko, kaip jau cia skaiciau, ir man is sokolado gavosi griliazas, issiskyre vanduo, ir ate ate i siuksliu deze…

  18. Perkaitinot šokoladą. Reikia nedideliame puode kaitinti ant silpnos ugnies visą laiką maišant ir neužvirinti. Arba geriausias variantas – tirpinti indelį uždėjus ant kito indo, kuriame verda vanduo

  19. Jo, man vire jis. Bet as lydziau pienini sokolada, ir skaiciau katik internete, kad daznai taip nutinka su pieniniais, kad jie lydant sukreseja. Na ka, zinosiu, bet pieninis man skaniausiais :). O kokosams ryt vistiek reikes suruost sokolado :). O tie glajai tinka, kur buna suruosti pakeliuose? Galvoju, gal toki prigriebt, arba tada virsiu pati sokolada. O gal zinot, kaip butu galima namie issivirti pieniska sokolada? Labai aciu uz atsakymus :).

  20. Bandykit tirpint virš garų. Pimą kartą išgirdau, kad taip atsitinka, kiek belydžiau juodą ar pienšką, niekada tokių dalykų nepasitaikė.
    Iš pakelių esu mačius kaip naudoja tik vieną glajų, tai jis buvo gana skystas ir ilgai teko aukt, kol pakankamai sustings, bet manau tinka, tik ištirpinus reiktų palaukt, kol pradės tirštėti, o tada jau kokosinę masę į jį piti.
    Naminio pieniško šokolado recepto ir aš ieškau 🙂 gaila, bet kol kas nesėkmingai, visi rasti naminiai šokoladai buvo su kakavos pupelėmis, kurias pats turi pasiruošti. Bet gal dar rasiu

  21. Aciu uz patarimus :). Nusipirkau as sokoladines glazuros, pasildziau mikrobangej, ir voliojau joje saldainiukus, labai gerai gavosi, ir stingsta labai greitai sokoladas :).
    O saldainiai su juo ypac skanus :), dukui uz puiku recepta, ir su artejanciais Naujaisiais metais :)!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*