Sausainių puokštė

Ne pirmas gimtadienis, kai kepu šiuos sviestinius sausainius; ne pirmas kartas kai darau ir šiuos karamelinius spalvotus langelius, bet dažniausiai nespėju nufotografuoti ir iškeliauja iš namų. Ši puokštė buvo skirta Margaritai gimtadienio proga. Pernykštė puokštė vis dar puikiai išsilaikius, o kiek laikysis ši? 🙂

Tokius sausainius kepam ir ant Kalėdų eglutės, tik tada kočioju plonai ir padarau skylutę siūlui. Į tešlą galima įmaišyti ir kakavos.

Picture 2119-2

90 g kambario temperatūros sviesto;

60 g cukraus,

1 kiaušinis;

180-200 g 405D tipo miltų;

1-2 a.š. vanilinio cukraus;

įvairių spalvų karamelinių saldainių.

Sviestą išplakti su paprastu ir vaniliniu cukrumi iki purios masės. Įmušti kiaušinį, įmaišyti miltus. Tešlą išminkyti ir dėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Atšaldytą plonai iškočioti, išspausti norimomis formelėmis sausainius ir kepti įkaitintoje iki 1800 temperatūroje 8-10 minučių. Saldainius sutrupinti, užpildyti sausainiuose paliktas kiaurymes¬† ir dar porai minučių dėti į orkaitę. Ištraukus atvėsinti ir tik tada nuimti nuo kepimo popieriaus.

Picture 2115

46 comments on “Sausainių puokštėAdd yours →

  1. Fantastika, kaip gražu!!!

    Būtinai ir aš pabandysiu, bet dabar dar 2 klausimus turiu:

    Kada tie sausainiai pasmeigiami ant iešmukų? Prieš kepant? Ar nesutrupa? Tokia sviestinė tešla paprastai labai trapi būna.

    Ir ar neprilimpa prie kepimo popieriaus tie saldainių gabaliukai kai tirpsta?

  2. šitą idėją su karameliniais langučiais vis žadu išbandyti, bet šiemet, matyt neteks – atrodo įspūdingai. puiki mintis su puokšte!! labai gražu.

  3. Ačiū, stengiausi kepdama, nors pagalbininkė ir trukdė 🙂

    Laura, kadangi sviestiniai sausainiai trapūs, tai persmeigiau prieš kepdama. Šie sausainiai man skaniausi ploni, bet šiuo atveju, teko juos pastorinti. Dar iešmelius sušlapinau, nes pirmą partiją kepant, jie vos ne degt pradėjo.
    Karamelė lydanti prilimpa prie popieriaus, bet atvėsus ji sukietėja ir gražiai nusiima.

    Jule, idėja tikrai nuostabi, aš jau du metus ja naudojuosi, bet vis pasidalint su kitais negalėjau be nuotraukos.

    Nuostabi idėja su kalėdiniu nameliu, Dautarte! Būtinai šiemet išbandysim, nes kol kas tik sausainius ant eglutės gaminau

  4. Grožis! Ech, tokios dovanos pačios puikiausios – tikrai su meile pagamintos, tokios mielos ir šiltos :))

    Čiumpu idėją ir aš 🙂

  5. Prašom, naudokitės idėja, koreguokite ją ir nustebinkite gavusį tokią puokštę.

    Egle, naudoju bet kokius karamelinius saldainius. Šįkart prigriebiau „Sostinės“ karamelių rinkinį (nes tik tokius radau šalia namų esančioje parduotuvėje), bet kai ruošiuosi iš anksto kepimui, pasieškau „Bon pari“ (lyg taip vadinasi) vaisinių ledinukų, jų spalvos gražesnės ir daugiau yra

  6. Margariux, džiaugiuosi, kad puokštė patiko, nors ir džiugino neilgai. Kai užsimanysi, pranešk, padarysim vėl 😉

    Egle, lauksim atsiliepimų ar pavyko puokštė ir kaip reagavo gavusysis 🙂

  7. Fantastika, ačiū, kaip tik galvojau kuo nustebinti namiškius kalėdų proga 😉 galvojau lipdysiu saldainių eglutes, bet visgi turbūt dovanosiu lašelį vasaros šiltos saulėtos ir spalvingos:)

  8. Nelabai gavos… per pusvalandį tešla neapstengo, todėl kočiojant ant kepimo popieriaus klaikiai limpa. Pabandysiu laikyti per naktį šaldytuve 😛

  9. Pabandyk į šaldymo kamerą įdėti, irgi suveikia (tik reiktų po kiek tai laiko apverst ant kitos pusės, kad vienodai pašaltų). Tešla turi būti vientisa, gerai išminkyta, gal jai to trūko? Dar kočioju uždengus maistine plėvele, tada nieks nelimpa

  10. Kadangi dar dieną neturėjau kaip iki tešlos prieiti, tai tik vakar kočiojau ir kepiau. Kočiojau senoviniu būdu su miltais pasibarstydama. Lipti lipo, bet ne taip jau baisiai. Gavosi taip …. septynetui aštuonetui 🙂 Bet pasižaisti smagu buvo 🙂 AČI≈™

  11. Sėdėjom trys draugelkos mano virtuvėje ir „kaštavojom“ sausainius. Pirmiausiai pakaštavojom iš viduruuko išpjautų širdukų, man jie pasirodė prėskoki, tešla nekepta gardi, o va pakepus, tapo prėska, man trūko skonio. O va kai jau vidury buvo saldainis, buvo gardu. Tik kitą sykį bandysiu Bon Pari ypač rūgščius (radau netyčiom tokią saldainių rūšį). Žodžiu, nereikia kabinėtis prie sausainių moteriške, jei pati nežinai ko nori (čia aš sau).

  12. Labai noreciau kaledoms kazka tokio iskepti, deja yra taip kad virtuveje man truksta net elementariausio susivokimo. taigi prasau tokios stai pagalbos: http://area.lt/lj2/virykle01.jpg stai kuriuo is siu nustatymu reiktu kepti sausainius? Ar visai isvaizdai nepakenks, jei tarkim idesiu daugiau cukraus? Kaip dar butu galima be didelio skausmo vargstant paryskint skoni? DEKUI ;))

  13. Dėl orkaitės tikrai negaliu padėt, mano sena, dujinė viryklė, tai kitomis nežinau kaip ir naudotis.
    O kam daugiau cukraus dėti? Jie ir taip saldūs, dar plius karamelė duoda saldumą. O kitokį skonį galima gauti įbėrus kakavos ar vėliau glazūruojant iškeptus šokoladiniu ar kitu glajumi

  14. Ačiū už super idėją. Viskas pavyko kuo puikiausiai. Jubiliatė, gavusi 40 gėlyčių, sužavėta ne mažiau už vaikus, laukiančius leidimo sunaikint tokį grožį:) Bet kai yra gerai, noris dar geriau. Prašom išduot paslaptį- kuo darot tokius gražius gėlyčių viduriukus?

  15. Net 40 gėlyčių puokštė? Turėjo labai įspūdingai atrodyti!

    Viduriukus padariau miniatūrinėmis sausainių formelėmis, turiu rinkinuką nusipirkus, kurš sudaro formelės nė 1 cm turbūt nesiekiančios.

  16. O gal prisimenat kur pirkot? Ar kokios firmos jie pagaminti. Vis pasižvalgau parduotuvėse, bet nieko panašaus nerandu…

  17. Pabūsiu smalsute iki galo:) Aš ne kaunietė, bet turiu kas pagelbėt galėtų. Kokioj vietoj tos parduotuvės ieškot?

  18. Gal pasirodysiu kiek kvailoka, bet nesuprantu… kai išmynkai tešlą išspaudi formeles, tada ir viduriuką reikia išspausti? ir paskui kaip įdedi tuos saldainius į vidurį jie prisitvirtina prie teslos? Išsilydo? Nepykit uz durnus klausimus, bet labai prasau padėkit, nes man labai patiko ši idėje 🙂

  19. čia viskas paprasta. Išminkai tešlą, paruoši taip, kaip nori, kad sausainiai būtų ir kiši orkaitėn, kad iškeptų, bet neparuduotų. Kai ištrauki iš orkaitės, tada į skylutes, kur nori, kad būtų spalvotas langelis, paberi smulkintos karamelės ir vėl atgal į orkaitę. Ten karamelė išsilydo, o kai ištrauki, vėsdama ji kietėja ir tuo pačiu prilimpa prie sausainio. Užtat svarbu ištraukus iškart nelupt, o laukt kol visiškai sausainiai atvės. Tikiuosi, aiškiau dabar? 🙂

  20. Gal galetumet pasakyti kiek mazdaug sausainiu gaunasi is sio kiekio teslos? Kazin, ar su guminukais gautusi padaryti tuos viduriukus? Susimaisiau ir vietoj Bon Pari nusipirkau guminuku 🙁

  21. Gavosi tiek kiek matosi nuotraukoje ir dar pusė liko. Aišku, priklauso nuo to, kaip iškiočiosi tešlą.
    Abejoju ar su guminukais pavyks. Juk jie iš želatinos.
    Tešla tampa paklusnesnė pabuvus šaltai, be to, geriausia kočioti ant šiek tiek miltais pabarstyto kepimo popieriaus ir uždegus plastikine plėvele

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*