Rūkytos lašišos suktinukai su karamelizuotomis daržovėmis

Šeštadienio planus gulėti iki pietų lovoje sujaukė skambutis į duris. Gavau netikėtą siuntinuką iš „Švyturio“ – naujo alaus „Old Port Ale“. „Jis skirtas išrankesniam alaus mėgėjui, kuris ieško naujų ir įdomių alaus rūšių. Tai salstelėjusio skonio, gana tirštas alus“ – taip naująjį alų pristato jo kūrėja vyriausioji „Švyturio“ aludarė Džuljeta Armonienė.

Prie alaus buvo pridėtas ir virtuvės šefo D.Dobrovolskio rekomenduojamas užkandžio receptas, kuris pasirodė toks paprastas savo paruošimu, įprastais produktais, netikėtas savo skonių derme, todėl nieko nelaukus ir pagaminau.

IMG_0892

100 g plonai pjaustytos rūkytos lašišos,

80 g morkų,

80 g salierų šaknų,

40 g rudojo cukranendrių cukraus,

Gabalėlis sviesto arba šlakelis aliejaus.

Morkas ir salierus nuvalyti, supjaustyti nedidelėmis lazdelėmis ir užmerkti į šaltą vandenį 2-4 valandoms. Kad daržovės būtų saldesnės ir sultingesnės, galima pamirkyti ir per naktį.

Daržoves nusausinti ir kepinti keptuvėje įkaitusiame aliejuje arba svieste. Lengvai apskrudus daržovėms, berti cukrų ir kaitinat jį ištirpinti, tada dar viską pakaitinti, kol cukrus karamelizuosis. Daržoves suberti ant kepimo popieriaus ir atvėsinti. Atvėsintas daržoves apsukti lašišos juostelėmis ir patiekti.

Šaltinis: virtuvės šefo D.Dobrovolskio receptas

Plačiau apie šį alų galite pasiskaityti čia.

IMG_1026

 

2 comments on “Rūkytos lašišos suktinukai su karamelizuotomis daržovėmisAdd yours →

Komentuoti: Agonėlė Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*