Rikotos sklindžiai

Patys skaniausi blynai iš rikotos, kokius esu valgiusi. Jie purūs ir tirpsta burnoje, o su aviečių padažu – neatsivalgomi.

200 g rikotos sūrio;

2 kiaušiniai;

4 v.š. miltų;

2-4 v.š. cukraus (jeigu valgot su saldžiu padažu, dedat mažiau);

½ a.š. kepimo milteliai;

Vanilinio cukraus;

Aliejaus kepimui.

Rikotos sūrį, kiaušinius, cukrus išplakti iki vientisos masės. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišyti. Kepti įkaitintame aliejuje.

25 comments on “Rikotos sklindžiaiAdd yours →

  1. Kokie purūs paskutinėje nuotraukoje atrodo, net seilės kaupiasi. Tavo dėka, mano šaldytuve apsigyveno rikota, tad žaliavos šiems viliokliams yra. 🙂

    1. Paskutiniu metu rikotos visada yra šaldytuve. Dar greitai pasirodys rikotos apkepo receptas, taip pat purus ir tirpstantis burnoje, su aviečių padažu dukrytė suvalgo daugiau nei aš 🙂

  2. Kaip tik ieškojau, ką pusryčiams pagaminti su rikota, einu kepti :). Tikrai bus skanu, tikiuos ir mano išrankios mergaitės su malonumu valgys :).

  3. Kokie gražūs blynai! O paskutinė nuotrauka išvis pakerėjo 🙂

    Beje, nors ir pavėluotai – bet sveikinu su atsinaujinimu! Gerokai nustebau išvydusi naujuosius namus ir, kaip ir Vilma, dar pasitikslinau, ar aš ten, kur ir ėjau 🙂

  4. Labai sudomino blynai, bet kad tos rikotos nerandu. Gal galit pasakyt kaip ji atrodo, kokia pakuote? Gal koks pavadinimas yra? Busiu dekinga.
    Sveikinimai atsinaujinimo proga. 🙂

    1. Vaida, rikotos sūrio rasite visuose dižiuosiuose pekybos centruose, pieno produktų lentynose, supakuota kaip ir maskarponės sūris, šalia jo ir stovi.

  5. Kadangi liko pusė kilograminės „President“ varškės pakuotės (čia nuodėmė nepareklamuoti: pusė atiteko desertiniam sūriui, kuris gardžiai suvedžiojo Redos tinklaraštyje „Laisvalaikis virtuvėje“), pamaniau, kad visai skani vakarienė išeitų pakeitus ja rikotą. Ir ką gi… Žmogus, pradžioje ištaręs (tebūnie citata) „tikrai skanūs blynai, idealūs, labai purūs“, vėliau nė neklaustas (!) dar pareiškė: „Verti nuodėmės. „Šikarni“ blynai.“ Girdėjot, „šikarni“!! Ir tai- pakeitus rikotą 🙂

    1. 🙂 Visiškai nesistebiu, aš ir su „President“ varške kepu, tik tada vietoj kepimo miltelių naudoju sodą, kuri truputį rūgštį nugesina ir kartu iškelia.

  6. Sveiki, norejau paklausti, o kokio tirstumo turi buti tesla ir kiek mazdaug blynu iskepate is sios normos? As naudojau lietuviska rikota vilkyskiu tai ji sausoka, pagal recepta jokiu skysciu pilti nereikia, tai ir tesla gavosi visai neblyniska kaip kokiam apkepui, ar cia taip ir turejo buti?

    1. Beveik visuose receptuose Vilkyškių rikota ir naudojama (bet ne ta kepiniams raudonoje pakuotėje). Tešla tikrai būna tiršta, aišku tai priklauso ir nuo kiaušinių dydžio, bet kadangi rikota yra labai minkšta, plius dedami kepimo milteliai, tai blyneliai išsipučia ir būna minkšti. Gal jau kepėte? Ar pavyko?
      O receptas skirtas maždaug dviems valgytojams

  7. Oooooooo nemoku apsakyt, kokio skanumo sitas geris!!!! Cia visai ne sklindziai, o karaliski pyragaiciai, nezmoniskai skanu!!!!

  8. Tiesa, kepiau is dvigubos normos, ir miltu dejau 8 saukstus, bet tesla gavosi tokia tisrta, kad nuo sauksto i keptuve turejau nukrapstyti kitu saukstu. Tai idejau dar viena kiausini 🙂

    1. Džiaugiuosi, jog taip patiko. Konsistencija labai priklauso nuo rikotos, skirtingų gamintojų jos skirtingos, todėl dažnai reikia pasireguliuuoti pagl save, be to ir kiaušiniai ne visi vienodi.

  9. Sveiki, o i situ blynu tesla nereikia pieno pilti, nes kitur blynu su rikota receptuose maciau reikia. O sausus ir slapius produktus ne atskirai maisyti reiketu? Bijau, kad gali neiskilti

    1. Ne, nes miltų labai mažai dedama. Jeigu dėtumėte daugiau miltų, tuomet, gautųsi labai tiršta tešla ir reikėtų vieno kito šaukšto pieno masei praskiesti

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*