Pyragėliai su šokoladu ir riešutais

Labai skanus saldumynas su riešutais bei šokoladu. Priklausomai, nuo to kaip gaminsite gali būti kaip pyragėliai arba kaip sausainiukai. Norint storesnių kepinukų, panašių į pyragėlius, pagrindą reikia atskirai apkepti, vėliau uždėjus baltymus dar kiek pakepti. Jeigu norisi plono kepinuko ir greitai, galima kepti viską kartu, tik šiuo atveju teks plonai kočioti pagrindą o ir baltymų sluoksnis bus nedidelis.

Pagrindui:

1 ½ puodelio miltų;

½ puodelio cukraus;

170 g sviesto;

2 tryniai;

1 a.š. vanilinio cukraus;

Viršutiniam sluoksniui;

70 g pieniško šokolado;

100 g smulkintų lazdyno riešutų;

1/3 puodelio cukraus;

2 baltymai;

Žiupsnelis druskos.

Į miltus sudėti kubeliais pjaustytą sviestą ir trinti tarp pirštų, kol gausis trupiniai ir neliks sausų miltų. Supilti cukrų, vanilinį cukrų ir įmušti trynius. Tešlą gerai išminkyti ir dėti pusvalandžiui į šaldytuvą.

Atvėsusią masę iškočioti, iškloti kepimo skardą. Viršutiniam sluoksniui baltymus išplakti su cukrumi bei žiupsneliu druskos, atsargiai įmaišyti riešutus bei šokoladą. Paskirstyti ant tešlos lakšto. Kepti iki 1800C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, jeigu kepama iš karto padas su baltymu sluoksnius arba 10 minučių pakepti padą, o uždėjus baltymus dar 10-15 minučių

Šaltinis: pagal „Ji“ 2003.

2 comments on “Pyragėliai su šokoladu ir riešutaisAdd yours →

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*