Toliau atostogauju, todėl, labai nepykit jeigu greitai neatsakysiu į komentarus.¬† Preitą savaitę kepti pyragėliai iš to, ką radau šaldytuve. Pirminis sumanymas buvo tuno pyragas, bet pasiruošus tešlą, paaiškėjo, kad tuno jau nėra, tai dėjau ką radau. Labai skanūs tiek karšti, tiek šalti., tik kitą kartą žalią pomidorą keisčiau saulėje džiovintais.
8 pyragėliams
Tešla:
75 g sviesto arba margarino;
120 g kvietinių miltų;
1/4 a.š. druskos;
2 v.š. šalto vandens.
Įdaras:
1/2 cukinijos;
1 pomidoras;
1/2 puodelio smulkintos fetos sūrio;
saujelė bazilikų lapelių;
1 v.š. aliejaus;
2 v.š. grietinės;
1 didelis kiaušinis;
pipirų, druskos pagal skonį.
Kambario temperatūros sviestą sumaišyti su miltais, druska, įpilti vandens ir išminkyti. Dėti į šaldytuvą, kol paruošite įdarą.
Įdarui cukiniją supjaustyti smulkiais kubeliais ir apkepti svieste ar aliejuje, kol suminkštės. Sudėti bazilikus ir dar trumpai pakepti. Pomidorą blanširuoti, nulupti, pašalinti sėklas ir supjaustyti panašaus dydžio kubeliais kaip ir cukinija. Sumaišyti cukiniją, pomidorus ir trupintą fetos sūrį.
Tešlą iškočioti ir išpjauti kvadratus, kuriuos įtiesti į keksiukų kepimo skardą. Uždėti paruošto įdaro ir užpilti kiaušinių, grietinės ir pipirų plakiniu. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.
„Pomidorą blanširuoti“ – o paprasta lietuvių kalba mužikui žemaičių ir lietuvos galima paaiškinti ką su tuo pomidoru daryt ? 🙂
Užpilti verdančiu vandeniu ar trumpam įmerkti ir nulupti. Geriausia prieš tai padaryti viršūnėlėje įpjovą X, tada labai lengvai pomidoras nusilupa
Planuoju kažką panašaus iškepti vyrui į darbą. Kaip manote, ar galima tokius pyragėlius pasiruošti iš vakaro, o ryte – tik užpilti kiaušinių plakiniu ir į orkaitę. Ar tešla nesudžiūtų pernakt šaldytuve?
Jeigu aptrauksite viską maistine plėvele, tikrai niekas suapdžius