Pyragas su kalakutiena

Tešlai

225 g miltų;

1 a. š. kepimo miltelių;

žiupsnelis druskos;

žiupsnelis cukraus;

75 g sviesto;

100 g grietinės;

Įdarui

1 vidutinio dydžio svogūno galvutė;

1 vidutinio dydžio cukinija;

1- 2 morkos;

300-400 g kalakutienos faršo;

Užpilui

2 kiaušiniai;

100 g grietinės;

100 g tarkuoto fermentinio sūrio;

druskos, juodųjų pipirų, kario.

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska ir cukrumi. Sudėti minkštą sviestą ir pirštais trinti, kol neliks sausų miltų ir gausis trupinukai. Sudėti grietinę ir užminkyti tešlą. Tešlą suvynioti į plėvelę ir pašaldyti bent 30 min.

Įdarui susmulkinti svogūnus, morkas ir cukinijas supjaustyti šiaudeliais. Keliuose šaukštuose aliejaus apkepinti svogūnus ir morkas, kol suminkštės. Sudėti cukinijas ir patroškinti dar 4 – 5 min. Sudėti pakeptą su prieskoniais kalakutienos faršą.

 Užpilui kiaušinius sumaišyti su grietine, druska, pipirais ir kariu. Įmaišyti tarkuotą sūrį.

 Orkaitę įkaitinti iki 190 C. Tešlą iškočioti į apskritimą ir iškloti 26 cm skersmens pyrago formos dugną ir kraštus. Subadyti šakute ir kepti 10 min.

 Išimti pagrindą iš orkaitės, sudėti paruoštą įdarą, užpilti užpilu ir dar kepti apie 20 min., kol sūris gražiai apskrus.

P.S. galima naudoti bet kokias patinkančias daržoves ir mėsą. Tikrai labai skanus pyragas, pagal šį receptą, išeina labai švelnaus skonio. Jeigu mėgstat aštriai, tai galima naudoti kiaulienos faršą, aštresnius prieskonius, papriką. Skanus ir šiltas ir šaltas.

Šaltinis: pagal Sonatiną

21 comments on “Pyragas su kalakutienaAdd yours →

  1. Pirmas receptas kurį pabandėm iš šios sveainės. Vakar žmona pagamino. Padas labai priminė kibinus, o tas faršas su visais priedais, kažkas labai labai nostalgiško ir pažystamo. Deja neprisiminiau. Rezultatas – apsivalgiau 😉

  2. Dabar ir Jūs turbūt išbandysit? Tikrai nėra sudėtinga, o rezultatas, kaip jau įsitikinote, yra puikus ir skanus

  3. Skaniausias pyragas kurį teko kada valgyt. Tikrai . Nuoširdžiai … Tuno irgi labai geras tik ne visi tuną mėgsta …
    P.S. forelle gavau knygą English pub food , jei įdomu keliais receptais galėsiu pasidalint, tik dėl jų skanumo negarantuoju, bet kad įdomūs tai tikrai 😀

  4. Aha to paties … gavau dovanų iš londono, bet neradau nei vieno recepto kurį norėčiau pasidaryt … vistik Jamie Oliverio gaminamas maistas bent man arčiau širdies …
    o vaikai šį pyragą valgo puikiai ir dar prašo įdėt 🙂

  5. Pas mane daug yra receptų knygų, kuriose niekas akies nepatraukia, bet gal po kelių metų pasirodys kitaip.
    Šis pyragas mano mažajai irgi labai patinka, tik aš daug daržovių pridedu, ir dedu ką turiu: brokolių, ankštinių pupelių ir pan.

  6. Forelle gelbėk , neturiu kepimo miltelių ir negaliu nueit nusipirkt , nes vaikas miega … ar galima pakeisti juos soda ? ir jei taip tai kaip ir kiek ?

  7. Bandysim 🙂 žinai šį pyragą jau kokį 15 kart kepu … O kai kiauliną nusipirksim jaučiu kas antrą dieną teks kept 🙂

  8. Pabandziau ir as – viskas labai skanu, tik man to uzpildo kazkaip mazoka buvo, o pas tave atrodo kad jo kaip reikiant nemazas sluoksnis gaunasi. Ar tikrai darei pagal recepta ar didinai kieki ? gal tada mazesnes formos reikia.. nes man skystis (kiausiniai) subego ant teslos i apacia, o ant virsaus tik suris beliko. Zinoma buvo skanu, bet pas tave dar gardziau atrodo 🙂

  9. Daryta pagal receptą. Visada mėsos imu apie 400 g, o jau visa kito iš akies. Gal forma didesnė buvo? O įdarant sudėjus paspaudėt? Tada mažesni tarpai lieka, ne taip skystis ir nuteka

  10. Nesuspaudziau, uztat ir gavosi tokie tarpai tai skystis subego o suris liko ant virsaus. Vadinasi reiks suspaust kita kart ir tada suprantama kad virsaus ir susidarys tas uzpilas su suriu.. aciu uz patrarima 😉

  11. mmm, skanus buvo labai, ir arvi kalakutienos sviezios nusipirkom, tai mesyte ikandama buvo, minskta, sviezi.

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*