Prieskoninis svogūnų pagardas

Puikus pagardas prie mėsos  arba daržovių/kruopų troškinių. Patiks visiems, kurie mėgsta svogūnus bet kokiu pavidalu. Nemėgstantiems  aštriai, kajeno pipirų galima visai nedėti .

IMG_0738-2

2 v.š. aliejaus,

2 dideli svogūnai,

1 a.š. malto kumino (galima kiekį pamažinti, jeigu nemėgstatė jų skonio arba visai nedėti),

1 a.š. kario miltelių,

¾ a.š. maltų kajeno  pipirų,

1 v.š. pomidorų pastos,

Druskos.

Į ketuvėje įkaitintą aliejų, suberkite smulkiai supjaustytus svogūnus, pabarstykite druska ir kepkite 7-9 minutes, kol svogūnai pradės minkštėti, ruduoti. Suberti visus prieskonius ir maišant dar pora minučių pakepkite.  Sudėkite pomidorų pastą, supilkite ½ puodelio vandens ir pavirkite 5-6 minutes, kol vanduo nugaruos, padažas sutirštės. Jeigu reikia, dar pagardinkite druska.

Šaltinis: pagal Vegetarian Times, 2012, October

IMG_0746

5 comments on “Prieskoninis svogūnų pagardasAdd yours →

  1. Cia tipo chutney? Mes dievinam tokius pagardus. As daznai prisidarau chutney’iu. Butinai pabandysiu ir tavo varianta 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*