Petražolių medus

Man patinka senos knygos, nes jose galima rasti įdomių ir užmirštų receptų. Šis – vienas iš tokių, jau sudominęs labai seniai, bet vis petražolių trūkumas neleisdavo jo pasigaminti. Malonaus aromato ir skonio petražolių medų galima naudoti vietoj įprasto medaus,  man jis ypač tiko į salotų užpilą.

120-150 g petražolių,

1 v.š. acto (keičiau citrinos sultimis);

750 ml vandens;

450 g cukraus.

Petražoles nuplauti, stambiai kartu su koteliais supjaustyti, užpilti vandeniu ir virti apie pusvalandį, kol trečdalis skysčio nugaruos. Petražoles išgriebti, skystį perkošti, supilti cukrų, actą ir dar virti apie pusvalandį kartkartėmis pamaišant. Išpilstyti į stiklainius. Palaikius per naktį, jis sutirštėja.

Šaltinis: M.Patten „500 recipes for jams, pickles, chutneys”, 1968

12 comments on “Petražolių medusAdd yours →

    1. Taip, kažkas panašaus 🙂 bet man petražolių mėgėjai, tai visai neblogas skonis, vieno vistiek nevalgai. Išbandžiau į salotas, tai labai tiko. Tubūt tokį medų galima iš bet ko išvirti

  1. Geeras! Iš pradžių pagalvojau, kad čia paprastas medus bus kažkokiu įmantriu būdu su petražolėm sumaišytas, bet pasirodo dar įdomiau 🙂 reikės bandyt

  2. Pasaka! Visada svajojau apie kazka tokio, kad butu galima petrazoles tureti ilgiau, nedziovinant, nesaldant! Idealus variantas – dekinga 🙂 Pabandysim ryt pasidaryt.

    1. Gal kiek kitas variantas nei šaldymas, nes ir skonis visiškai kitoks. Gaminant nepervirkit, gerai perkoškit ir vėliau laikykite šaltai, kad kristalizacija neįvyktų

  3. Labas,Forelle!Jau maniau,kad tavo patiekalu grozis ir gaminimas manes neturetu stebinti…deja,klydau… 🙂 Malonu,kad ir toliau nepaliauji stebint!Sekmes Tau!

Komentuoti: Nicole Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*