Orkaitėje troškinta jautiena

Taip paruošta mėsa (galima naudoti ir kiaulieną) tampa labai minkšta ir skani. Aš dar įbėriau ir smulkintos paprikos.

0,5 kg jautienos (kiaulienos) be kaulo;

2 š. sviesto;

keli smulkinti svogūnai;

druskos;

maltų juodųjų pipirų;

1-1,5 st. vandens.

Mėsą supjaustyti juostelėmis, pakepinti keptuvėse ant sviesto. Sudėti svogūnus, supilti vandenį ir troškinti nelabai karštoje orkaitėje pusantros valandos, kol mėsa taps minkšta, o iš svogūnų bus pasidaręs padažas. Patiekti su ryžiais, virtomis bulvėmis arba makaronais.

0 comments on “Orkaitėje troškinta jautienaAdd yours →

  1. Nelabai suprantu, kam po apkepimo troskinti dar pora valandu, manau to uztektu keptuveje ant mazos liepsnos

  2. Apkepi tik truputį, viduj ji dar lieka žalia, o tada troškinama. Aišku galima ir keptuvėje, bet pabandžiau pagal šį receptą troškinti orkaitėje ir mėsa tapo labai švelni, minkšta. Panašiai juk ir guliašą daro

  3. tikrai skaniai gaunasi jautiena, ypac¬® jei troskinamas jautienos petukas. Is nugarines jautienos ne taip skaniai gavosi…
    Ber receptas is tiesu paprastas ir skaniai "valgomas":)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*