Obuolių blynai su avietėmis

Neįprasti lengvi
blyneliai vakarienei ar pusryčiams. Kepiau su antaniniais obuoliais, tai jų
rūgštumas labai derėjo su aviečių saldumu, Jeigu nevalgysit su uogų užpilu, į
tešlą galima įberti cinamono.



1 didelis arba 2
vidutiniai obuoliai;
150 g miltų;
1 a.š. kepimo
miltelių (nebūtini);
1 didelis
kiaušinis;
230 ml pieno;
3-4 š. cukraus
(jeigu rūgštūs obuoliai, reikės daugiau);
2-3 š. aliejaus
arba tirpinto sviesto.

Užpilui:
aviečių
cukraus

Visus tešlai
skirtus produktus sudedame į indą ir gerai išplakame. Obuolį nulupame ir
supjaustome labai plonais griežinėliais. Sudedame į tešlą ir paliekame 15
minučių išbrinkti. Obuolio griežinėlius dedame į įkaitintą keptuvę ir kepame 2-3
min, tada apverčiame ir vėl kepame apie 2 min.

Avietes užpilame
cukrumi ir pakaitiname, kol išsileis. Patiekiame užpiltas ant blynelių ar
atskirame inde.


12 comments on “Obuolių blynai su avietėmisAdd yours →

  1. Et, pavydžiu tau, kad gali gaminti blynus, pas mane namuose niekas jų nemėgsta, o vien tik sau – neapsimoka. Šitie labai gardžiai atrodo. Labai mėgstu avietes, bet retai valgau, nes tingisi kiekvienoje ieškoti kirminėlių :))

  2. Šeimoje tik aš viena mėgstu blynus, juos sau ir kepuosi arba kai draugė užsimano dar iškepu. Šiuos irgi abi valgėm

    Redagavo Forelle 2008-07-27 15:43

  3. Forelle labai akivaizdziai megsta blyyynus 🙂 labai aciu uz toki skanu bloga – nuostabus receptai ir labai grazio nuotraukos. didziausios sekmes ir toliau!!!!!

  4. Ačiū už palinkėjimus 🙂 taip, blynus labai mėgstu, vis ieškau naudų nebandytų receptų. Gal kada ir blynų receptų knygą išleisiu, ką čia gali žinot 😀

  5. Čia mano mylimiausi blynai.Kepu ir kepu:) Nors bandyti beprotiškai mėgstu( iš tavo svetainės jau beveik visus kepiau), bet negaliu atsispirti sekmadienį išsikepti šių skanėstų.:D

  6. Kai randi skaniausius, tai visada dažniau jais pasilepini. Malonu, kad išbandai mano receptus ir magu girdėt, kad ne aš viena tokia blyninė

  7. Išbandžiau šiuos blynus – labai skanūs!
    Sunaudojau 6 įvairaus dydžio obuolius ir dar liko tešlos, tai įtarkavus obuolį iškepiau blynų širdelinėje vaflinėje…

Komentuoti: Tastyart Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*