Norvegiški avižiniai krekeriai

Traškūs, skanūs, sviestiniai avižiniai krekeriai. Nėra labai saldūs, puikiai tinka kai norisi kažko pakramsnoti bei vaikams. Galima kepti ir be cukraus.

aviziniai krekeriai1

200 g avižinių dribsnių (ne greito paruošimo)

200 g miltų (pilti po truputį po truputį vis išminkant, man tiek neprireikė);

100 g sviesto;

25 g cukraus;

1 a.š. kepimo miltelių;

žiupsnelis druskos;

200 ml pieno.

Piene ištirpinti sviestą ir cukrų, užpilti ant avižinių dribsnių. Masę sutrinti smulkintuvu arba kombainu ir palikti 1 val šaldytuve. Supilti miltus su kepimo milteliais bei druska, gerai išmaišyti, kad gautųsi kočiojama tešla. Tešlą plonai iškočioti, supjaustyti ar išspausti norimas formas. Subadyti šakute. Kepti iki 2000C įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių. Atvėsintus laikyti sandariame inde arba maišelyje.

Šaltinis: www.norway-hei.com

aviziniai krekeriai2

7 comments on “Norvegiški avižiniai krekeriaiAdd yours →

  1. bandysiu, tik gaila, kad viskas nurodyta gramais, o ne mililitrais 🙂 be svarstyklių sunkoka 🙂 bandysiu be smulkintuvo :))

  2. Jeigu teisingai radau mases, tai reiks apie 530 ml avižinių dribsnių, 65 ml cukraus ir 380 ml miltų. Be smulkintuvo bus sunkoka, nebent naudosit greito paruošimo dribsnius, jie turėtų pasileist skystyje, tik tokiu atveju ar nereiks daugiau miltų?

  3. nesmulkinau nieko 🙂 dribsnių matyt įdėjau daug daugiau, tai pyliau dvi stiklines pieno, dėjau miltų kol mačiau, kad užtenka.. žodžiu ingridientai tie patys, tik neišmatavau jų kiekio 🙂 tokie kietesni išėjo 🙂 ar jie ir turėtų būti traškūs kietoki?
    dar kai kuriuos padariau su kokosu, kitus su saulėgrąžom 🙂 ir kaip tyčia vakar susipažinau su beveik norvege, tai sakė labai skanu :))))

  4. Priklauso kaip iškočiojai, jeigu labai labai plonai, tai jie bus traškūs, o va storesni (paskutinė partija, kantrybės neturėjau) gavosi gana kietoki. Bet jeigu norvegė gerai įvertino, vadinasi neblogi sausainiukai gavosi 🙂

  5. iškepem ir užskaitėm:) apsiėjom be smulkintuvo, su greitais (15 min.) dribsniais. Ir kepsim dar ne kartą, nes iš karto atsirado noras „paskaninti“ aitriaisiais pipirais, o gal krapais, ir pabandyti įberti kietesnio sūrio. Ačiū už receptuką:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*