Nekepti žemės riešutų sviesto baltyminiai batonėliai

IMG_9333Besilaikantiems, dietų, bet vis tiek norintiems saldžiai, arba sportuojantiems – skanūs nekepti batonėliai. Galima vietoj šokolado įdėti natūraliai džiovintų vaisių/uogų.

IMG_9262-2

1 puodelis (237 ml) natūralaus žemės riešutų sviesto,

1/6 puodelio medaus, agavų ar klevų sirupo,

3 kaušeliai vanilinio skonio baltyminių miltelių.

¾ puodeliai avižinių dribsnių (ne greito paruošimo),

4-6 v.š. vandens,

¼ puodelio juodojo šokolado gabaliukų.

Avižinius dribsnius susmulkinkite (galima ir iki miltų), sumaišykite su baltyminiais milteliais.

Žemės riešutų sviestą ir medų/sirupą pakaitinkite ant silpnos ugnies pastoviai maišydami, kol gausis vientisa masė. Neužvirkite. Užpilkite ant sausų produktų ir gerai išmaišykite, pagal poreikį galima įpilti vandens, kad gautųsi lipni, šlapia masė. Įmaišykite šokolado gabaliukus.

Sukrėskite į nedidelį kepimo popieriumi išklotą indą, gerai suspauskite ir dėkite į šaldytuvą sustingti. Supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Laikykite šaltai.

Šaltinis: pagal The Healthy Maven

IMG_9287

6 comments on “Nekepti žemės riešutų sviesto baltyminiai batonėliaiAdd yours →

  1. Forelle, labai sudomino receptas, nes dievinų riešutų sviesto gaminius! Norėjau paklausti, kas yra baltyminiai milteliai, ką jie čia duoda ir ar galima be jų apsieiti? Dėkui 🙂

    1. Baltyminiai arba dar kitaip proteino milteliai, tiesiog padidina baltymų kiekį šiuose batonėliuose. Galima ir be jų apsieiti, tik reikės naudoti didesnį avižų kiekį, kiek tiksliai, net nepasakysiu, nes labai priklauso ir nuo riešutų sviesto. Aš visuomet stebiu konsistenciją ir jeigu reikia drėgmės, įpilu vandens, jeigu per šlapia, dar dribsnių. Galima tiesiog į kombainą suberti avižas, sviesto bei sirupo mišinį ir smulkinant stebėt ar ko netrūksta.

    1. Miltelių galima įsigyti sporto papildų parduotuvėse, bet neverta pirkti, jeigu jūs nesportuojate ir nesilaikote specialios dietos, nes parduodami dideliais kiekiais ir brangiai kainuoja. Šiuos batonėlius galima pagaminti ir be jų, truputį daugiau sirupo, avižinių dribsnių, vanilinio cukraus ir gaunamas toks pat skanus rezultatas. Galima dar įberti kakavos miltelių, daryti masę šlapesnę ir formuoti rutuliukus, kuriuos apvoliosite kokosų drožlėse ar riešutų trupiniuose.

    1. Labai keista, nes riešutų sviestas jau būna pakankamai tirštas, o čia dar visokių priedų pridedi, kurie sugeria drėgmę, tai niekaip negalėjo gautis košė.

Komentuoti: ELE Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*