Morkų ir kriaušių duonelė

Gal greičiau ne duonelė, bet labai skanus, kvapnus, drėgnas pyragėlis su kriaušėmis. Suvalgėm dar karštą, nors planavau neštis ryt į darbą.

kr d1

½ puodelio rudojo cukraus (1 puodelis – 237 ml);

2 kiaušiniai;

½ puodelio aliejaus;

1 ½ puodelio miltų;

1‚ÅÑ2 a.š. druskos;

1 a.š. kepimo miltelių;

1 a.š. cinamono;

1 puodelis tarkuotų morkų (nuspausti išsiskyrusias sultis);

1 puodelis, smulkiai pjaustytų kriaušių (įdėjau daugiau).

Cukrų išplakti su kiaušiniais. Supilti aliejų, gerai išmaišyti. Atskirame inde išmaišyti miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską. Supilti į kiaušinių plakinį ir išmaišyti. Įmaišyti morkas bei kriaušes. Supilti tešlą į paruoštą formą ir kepti iki 1800 įkaitintoje orkaitėje 45-60 minučių arba kol įsmeigtas medinis pagaliukas bus švarus.

Šaltinis: “Hometown Recipes for the Holidays‚Äù

kr3

7 comments on “Morkų ir kriaušių duonelėAdd yours →

  1. 1800, sakai? Man rodos, šiek tiek persistengei rašydama temperatūrą. << :
    O šiaip, kveeeepia, uodžiu. : )

  2. Mm, ka tik suvirskinau viena gabaliuka ka tik keptos duoneles. Skonis puikut puikutelis 🙂
    Labai patiko ideja sios duoneles..niam niam. Aciu uz recepta!

Komentuoti: Liepa Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*