Mielinis pyragas su obuoliais ir kriaušėmis

Originaliame recepte pyragas buvo su slyvomis, kadangi jų neturėjau, tai dėjau obuolius ir kriaušes.

Tešlai:

1 a.š. sausų mielių;

120 g cukraus;

2/3 st. šilto pieno;

2 st. miltų (dėjau daugiau, nes skystoka tešla gavosi);

¾ st. alyvuogių aliejaus;

žiupsnelis druskos.

Įdarui:

1-1,5 st. smulkiai pjaustytų obuolių ir kriaušių;

1 a.š. cinamono;

2 š. cukraus.

Mieles, cukrų ir pieną išmaišyti. Palaikyti, kol ims kilti burbuliukai (apie 5 min). Miltus druską, aliejų ir pieno bei mielių mišinį mediniu šaukštu išmaišyti iki vientisos masės (1). Tešlą 15-20 min minkyti rankomis, kol taps elastinga. Dėti į aliejumi išteptą dubenį ir palikti 20 min kilti (2).

Supjaustytus obuolius ir kriaušes, apibarstyti cinamonu bet cukrumi ir išmaišyti (3).

Pakilusią tešlą padalyti į dvi dalis. Iš vienos suformuoti skritulį, į vidurį dėti įdarą (4). Tešlos kraštus pakelti ir užlipdyti vaisius (5). Į vidurį vėl dėti¬†įdaro ir užkelti kraštus (6). Taip sudėti pusė kiekio obuolių. Tą patį padaryti ir su likusia tešla.

Tešlą įdėti į kepimo popieriumi ištiestą formą ir palikti kilti. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.

Šaltinis: „Virtuvės paslaptys“

6 comments on “Mielinis pyragas su obuoliais ir kriaušėmisAdd yours →

  1. Iš išorės, kažkaip keistai atrodo, bet žinant kad naminis pyragas būna skanus, ir dar su obuoliais tai receptas tikrai vertas dėmesio.

  2. Kadangi keptas vakare, o virtuvės apšvietimas labai blogas, tai nepavyko gražiai nufotografuoti 🙁 užtat ir spalva atrodo keistoka

Komentuoti: Živilė Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*