Maži imbieriniai keksiukai

Neatsimenu kada tokių skanių keksiukų esu valgius. Tokie puručiai, mažučiai, dingsta akimirksniu ir vėl ranką tiesi prie kito. Matyt dėl slaptojo ingriediento – tamsaus muscovado cukraus, kuris ir gražią spalvą suteikia, ir puikų skonį.

Picture 3411

26 mini keksiukai:

4 v.š. pieno;

90 g tamsaus muscovado cukraus;

½ a.š. sodos;

70 g 405 D tipo miltų;

1 a.š. malto imbiero;

1 kiaušinis;

3 v.š. aliejaus;

Picture 3453

Pieną ir cukrų išmaišyti ir pakaitinti, kol išsilydys. Nukelti nuo ugnies ir įmaišyti sodą. Palikti ramiai, kol paruošite tešlą. Miltus išmaišyti su imbieru. Kitame inde išplakti kiaušinius su aliejumi, palaipsniui įmaišyti miltus, vėliausiai – cukraus masę. Išdėlioti į paruoštas mažas kepimo formeles ir kepti iki 1800 C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.

Šaltinis: YOU magazine, 2009 December

Picture 3445

20 comments on “Maži imbieriniai keksiukaiAdd yours →

  1. Ačiū, nors mintyse jie buvo daug gražesni, bet neįvertinau, kad tokius miniatiūrinius dekoruoti labai sunku, o dar kai šalia stovi padėjėja, kuri kiekvieną vėliau apžiūri ir pirštu pataiso, kur jos manymu yra blogai, tai iki tobulumo kaip iki mėnulio 😀

  2. Kaip gražiai išpiešti 🙂 Su kuo? Konditeriniu maišeliu/švirkštu ar kaip?

    Btw muskovado cukraus jei Vilniuje tai Mark&Spencer yra.

  3. Ačiū 🙂 švirkštu piešti, nes mano turimi konditeriniai maišeliai tokiems mikroskopiniams keksiukams buvo per maži. Bet ir su švirkštu privargau, matyt, kad masę per kietą pasidariau. Vėl nusimato jų kepimas dukrytės darželio šventei, bet kažin ar apsiimsiu dekoruot, bandysiu dabar snaigutę ištept džemu, o paskui pudra pabarstyti, gal sakau bus lengviau, o jeigu nepavyks, bus ir be apdailos gerai 🙂

  4. šitie keksiukai – mano vaikų mėgstamiausi. tinka ir neišpiešti, tik papudruoti, nes mano meniniai sugebėjimai švelniai tariant minimalūs 🙂

  5. Aš išpiešiu tik kur nors vežant, taip nematau reikalo, nes nyksta jie ir pas mus akyse, tiek mažosios labai mėgiami, tiek vyro, tenka iškart dvigubą porciją gamint, tik gaila, kad preitą savaitę aplėkus visą Kauną, negavau tamsaus cukraus 🙁

  6. Dekui uz tikrai labai fainus receptus, kuriu jau ne viena isbandziau!! 🙂 Siuos keksiukus kepiau siandien – tik, vietoje biraus imbiero, as itarkavau uzsaldyto sviezio ir skaniai gavosi!

  7. Prašom, malonu girdėt, jog ne veltui dalinuosi receptais. Su šviežiu imbieru gal dar ir skaniau turėjo gautis, jis daug aromatingesnis, nors dabar kepu iš vis be jo 🙂
    Cukrus – rudas tamsesnis (dark brown arba dark muscovado). Šis turi daug rūgšties, todėl puikiai sureaguoja su soda ir keksiukai būna puručiai

  8. Ne visi, kurie valgys šiuos keksiukus mėgsta imbierą. Kadangi nesu labai išradinga virtuvėje, gal galėtumėte patarti kas dar puikiai tiktų čia vietoj imbiero? ačiū 🙂

    1. Galime dėti meduolių prieskonių, juose yra ir imbiero, bet susimaišęs su kitais prieskoniais, nėra toks aštrus, o aš, kepdama vaikams, dažniausiai įberiu 1/2 a.š.cinamono, jis čia puikiai dera

  9. Sveiki, noriu paklausti arelektrineje orkaiteje geriau kepti kur yra nuoroda karstas oras ar paprastas kepimas, ir iskepus keksiukus is karo isimti is orkaites…ta prasme visi raso atvesinti ant groteliu, bet man neaisku, ar dureles praviras orkaites palikt vesinant?

    1. Mano orkaitėje yra atskira funkcija, su nupieštu pyragu, tai ten kaitinimas+konvekcija. Pagal jus turbūt irgi rinkčiausi su karštu oru, kaip suprantu, tai ir turėtų būti oras išklaidomas. Keksiukai visada iškepti išimami iš orkaitės, nes jie ten būdami apdžius. „Atvėsinti ant grotelių“ – vadinasi išėmus keksiukus iš orkaitės, juos išdėlioti ant grotelių, kad atvėstų, aišku, nieko blogo nenutiks, jeigu ir lėkštėje padėsite, tik keksiukų apačia vėstant gali sudrėgti

Komentuoti: Jurgita Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*