Lietiniai su mėlynėmis

Kadangi labai
mėgstu blynus, tai Užgavėnės mano mėgstamiausia šventė. Kiekvienais metais
išbandau vis naujų blynų receptų ir visada prikepu lietinių su skirtingais
įdarais, kad svečiai galėtų pasirinkti pagal skonį. Šiemet išbandžiau lietinius
su mėlynių įdaru, apkeptus orkaitėje.Ar teisingi kiekiai nurodyti padaže nepatikrinau, nes viską pyliau maždaug iš akies 🙂

Lietiniams:
4 kiaušiniai;
¾ a.š. druskos;
2 p. miltų;
2 ¾ p. pieno;
¾ p. tirpinto
sviesto arba aliejaus.

Įdarui:
Mėlynių (naudojau
šilauoges);
Cukraus.

Padažui:
1 š. miltų;
1 š. sviesto;
2 š. cukraus,
1 ½ p. pieno.

Iš lietiniams
skirtų produktų išmaišyti skystą tešlą ir iškepti lietinius.Įdarui uogas
sumaišyti su cukrumi ir palikt truputį pastovėti.Padažui svieste
pakepinti miltus, supilti pieną, įberti cukrų ir maišant užvirinti, kol
sutirštės.
Į orkaitėj skirtą
kepimo indą supilti padažą, sudėti lietinius su įvyniotomis uogomis ir kepti
vidutinio karštumo orkaitėje apie 30-40 min.

0 comments on “Lietiniai su mėlynėmisAdd yours →

  1. Eina sau kaip atrodo.. 🙂 Kaip gaila, kad visas šaldytas mėlynes suvalgiau. Dabar išsitraukčiau.. 🙂

    Labai skanus vaizdas, tikiu, kad ir skonis, šaunuolė.

  2. Skonis tai tikrai labai geras. Ypač efektą duoda padažas, kuris kepant kaip ir karamelizavosi, bet gal dėl to, kad visus produktus iš akies dėjau ir cukraus padauginau 🙂

  3. o, mes vakar irgi blueberry pancakes kepem (: tik ne lietinius, o tokius storus, amerikietishkus, kur i teshla dedama ir kepimo milteliu, ir kefyro, ir aliejaus ir dar kazko. buvo niam-niam [:

  4. blueberry pancakes man irgi labai patinka. Net nustebau, kad recepto neįdėjus į blogą. Teks kitą kartą kepant būtinai nufotografuot ir įdėt.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*