Lavašas įdarytas feta ir mozarela

Visą savaitę galvojau, kaip šeštadienį kepsiuos lavašą su sūriais ir galėsiu neskubėdama pasimėgaudama valgyti. Bet kur tau… Bebaigiant kept iškvietė į darbą, tai teko per penkiolika minučių ir susiruošt, ir nufotografuot, ir suvalgyti. Bet tikrai buvo skanu ir reikės vėl kada kartot, tikintis, kad šį kartą jau nieks nesutrukdys. 

Picture 011

400 g lavašo;

250 g fetos sūrio;

250 g tarkuoto mozarelos sūrio;

1 kiaušinis;

50 g ištirpinto sviesto;

Pluoštelis petražolių;

Maltų juodųjų pipirų.

Picture 017

Fetos sūrį sutrinti su šakute, kartu su kiaušiniu. Suberti tarkuotą mozarelą, pagardinti pipirais, smulkintais petražolių lapeliais ir viską išmaišyti.

Kepimo indą patepti sviestu. Iškloti lavašo sluoksniu, jį patepti sviestu ir vėl uždėti lavašo sluoksnį. Paskleisti pusę paruošto sūrio mišinio, uždengti lavašu. Sudėti likusį sūrių įdarą, uždengti lavašu, kurį patepti sviestu. Kepti  200 C temperatūroje  20 minučių.

Šaltinis: Syrian Foodie in London

Picture 024

4 comments on “Lavašas įdarytas feta ir mozarelaAdd yours →

  1. Aš ir norėjau paklausti koks čia lavašas 🙂 bet jau mane aplenkė 🙂 aš kažkodėl įsivaizduoju kad cebata duonoj turėtų skanu irgi visa tai.. bet čia pamąstymui.

Komentuoti: koks lavašas? Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*