Kuskusas su daržovėmis

Ši savaitė buvo labai sunki, kad namo grįždavau tik permiegoti. Valgiau tik tai, kas lengvai ir greitai pagaminama. Vienas iš tokių patiekalų yra kuskusas su daržovėmis (naudojau morkas ir šaldytas daržovės, rastas šaldiklyje J), dar galima įdėti virtos paukštienos.

morkos;

įvairios daržovės (cukinija, žirneliai ar šparaginės pupelės, brokoliai ir pan.).

druskos,

prieskonių (naudojau kurkumą);

sviesto ar aliejaus apkepimui;

kuskuso kruopos.

Morkas sutarkuoti burokine tarka ir apkepti svieste. Įpilti vandens ir keletą minučių patroškinti, tuomet sudėti žalius žirnelius ar kitas daržoves (dedama pagal tai kiek laiko verda, paskutines dėti cukinijas), pasūdom, įdedam prieskonių ir dar porą minučių patroškinam, kol daržovės bus minkštos. Vėliausiai suberiame kuskuso kruopas (jeigu trūksta vandens, pripilti), gerai išmaišyti ir po minutės nukelti nuo ugnies, uždengti ir palaukti kol išbrinks.

13 comments on “Kuskusas su daržovėmisAdd yours →

  1. Džiugu, kad blynai pavyko, šis patiekalas irgi turi pavykti, nes labai jau paprastas ir galima improvizuoti, dėti tai kas patinka.

  2. Kuskusas – vidutinio didumo kvietinės kruopos. Būna pirkti didesnėse parduotuvėse, padėta prie kruopų, supakuota popierinėse dėžutėse po 0,5 ar 1 kg, angliškai "couscous".

  3. Pagaminau pusryčiams. Pavyko, buvo skanu, tik cukinijos neturėjau, ir gal šiek tiek perdaug kuskuso pridėjau, tai gavosi sausokas 🙂

    Bet puiki proga pagaliau pribaigti kuskusą, o tai jau nebežinojau, ką su juo daryti 😀

  4. Aš tai dažniausiai darausi vakarienei ir kuskusas pas mane neužsilaiko, nes ir vėžlė jį labai mėgsta. Cukinijos dedu tik kai turiu, jeigu nėra, tai gerai ir be jos būna.

  5. Po šimts kalakutų, nepigus malonumas tas kuskusas…Pažiūrėjau, pakelis nedidukas, o kaina… Nei šiaip, nei taip. Bet noras paragauti šio, mūsų skrandžiui neįprasto maisto, jaučiu, nugalės :))

  6. Nėra įpatingai brangus tas kuskusas. Pakelio užteks labai ilgai, nes sultinyje kuskuso kruopos išbringsta ir tūris padidėja kelis kartus. Aš mėgstu naudoti ir kaip greitus pusryčius: į puodelį įpilu kuskuso, įsiberiu prieskonių, įmetu gabalėlį sviesto užpilu verdančiu vandeniu ir po 3-5 min pusryčiai paruošti 🙂

  7. Aciu uz puiku recepta. Vakar kaip tik nesinorejo nieko mandro gamint, tai pasigaminau sita puiku patiekaliuka. Valgyt nusprendem su tunu, buvo labai skanu.

  8. kuskus niekad nera verdamas vandenyje, taip praranda savo biruma ir puse skonio…ji reikia garinti atskirame bliude, kuris uzdetas ant apatinio, kur verda visos darzoves…jei ner spec bliudo kuskusui tai naudojamas kitas su skylutemis, ji kaskart reikia vandeniu slaistyti…kitaip toks jusu ruosimo bliudas vadinasi kose 🙂

  9. Visiškai su jumis sutinku. Tik kiek skaičius, garuose ruošiamas tikrasis kuskusas, o ne kur pas mus parduodamas, nes jis jau beveik paruoštas, užtenka tik užpilti verdančiu sultiniu ar kitu skysčiu ir uždengti.
    Nors dabar manau reiks pabandyti ir šį kuskusą pagarinti.

  10. nesamone, siandien pati viriau kuskusa ir gavosi labai birus, dariau su ivairiomis darzovemis. na i puoda piliau 1,5 stiklines virinto vandens ir 1 stikline cous cous, tada palaukiau kol cous cous prades virti ( burbuliuoti ) apie 2 min ir isjungus ugni uzdengiau sandariai 10 min, beja pries tai dar ipiliau siek tiek alyvuogiu aliejaus ;)o darzoves kepinau, patroskinau ir ant galo viska sumakalavau 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*