Keksiukai su sūriu ir daržovėmis

Kartais norisi saldaus, skanaus ir sveiko. Štai vienas iš variantų – keksiukai su daržovėmis bei sūriu. Daržovių tikrai nesijaučia, morkos ir cukinijos „ištirpsta“ suteikdamos kepiniui saldumo, patys keksiukai tokie minkštučiai, kad paspaudus, greit vėl atšoka į pradinę būseną.

1 ½ puodelio miltų;

2 a.š. kepimo miltelių;

1 puodelis smulkia burokine tarka tarkuotų morkų;

1 puodelis stambia burokine tarka tarkuotų cukinijų;

1 puodelis tarkuoto čederio sūrio;

2 kiaušiniai;

½ puodelio natūralaus jogurto (originaliam recepte buvo pienas, bet su jogurtu man visada geriau pavyksta);

1/3 puodelio alyvuogių aliejaus;

Druskos, juodųjų pipirų pagal skonį.

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Sudėti tarkuotas morkas, cukiniją ir pusę kiekio sūrio, pabarstyti druska, pipirais ir išmaišyti. Kitame inde išplakti kiaušinius su jogurtu bei aliejumi. Supilti į miltų bei daržovių mišinį ir gerai išmaišyti. Masę sukrėsti išdalinti į dvylika keksiukų formelių (man gavosi tik 10), pabarstyti likusiu sūriu. Kepti 180¬∞C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.

Šaltinis: http://www.taste.com.au

33 comments on “Keksiukai su sūriu ir daržovėmisAdd yours →

  1. Visada būna pirmas kartas 🙂 Man ir dukrytei jie labai patiko, o ir vyras ragaudamas nesuprato iš ko (cukinijų jis nevalgo), tik pasakė, jog mėsos trūksta 😀

    1. Noreciau suzinoti tos knygos pavadinima 🙂 bandziau ieskoti tokios knygos, radau tik LINKSMIEJI KEKSIUKAI, bet ten darzoviniu nera.

  2. Bet koks nesaldus pyrags gali virsti keksiukais. Su kumpiu, sūriu ir alyvuogėmis esu kepus pyragą, tai manau skanu būtų ir kaip keksiukus iškepus.

  3. Dabar jau aš irgi apie tą patį svajoju 🙂 turėjau prieš tai pora savaičių darbo namie, tai tik kepiau, viriau, gyvenau nuo ryto iki vakaro virtuvėje, o dabar tik svajoju apie „Šokolado savaitę“ ir kaip noriu kažką išsikept, bet dvi savaites teks apie tai pamiršt 🙁

  4. na, dabar valgau atvėsusį – pnašiau į keksą, bet išskirtinio minkštumo nejaučiu… gal persistengiau su daržovėmis? kai sumišiau du puodelius daržovių su pusantro puodelio miltų – gavsi daržovės, voliotos miltuose, o ne miltai su daržovėmis. Na, bet kokiu atveju, nor ir šiek tiek kitokie gavosi (nelabai įmanoma suspausti, pvz) – skanūs, geras užkandis.

    1. O gal ir sūris kaltas? Juk yra jo ir minkšto ir brandinto, aš turėjau minkštą raudoną čederį, jį ir dėjau. Manasis gražiai ištirpo ir tose vietose ir liko skylės. O dėl daržovių, aš pridėjau juos į puodelius nespausdama, oro tarpų tikrai buvo, gal dėl to jų mažiau gavosi? Pažiūrėjus į šaltinyje pateiktą nuotrauką irgi jie nebuvo tokie iškilę, todėl nustebau, kad man gavosi tokie puručiai.

  5. aišku, o aš dėjau į puodelius tankiai, be to, naudojau kietąjį ementalio sūrį (labai skanus sūris, turintis tokį griteinėlės atspalvį). Mano keksiukai, beje, irgi stipriai iškilo, tačiau tekstūra tankesnė negu tavo nuotraukoje, nėra tokių didelių plyšių. Ir gavosi visi 12, bežiūrint buvo baisu, kad iš formelių tuoj išlips šokti po visą orkaitę 🙂 Aš juos nufotografavu, įkelsiu į priestalo 😉

  6. skanu skanu! kepiau praeitą savaitę iš dvigubo kiekio, gavosi 26 keksiukai (: sušėriau draugams, visi lapnojo net ausys linksėjo. labai patiko švelni tekstūra ir konsistencija, tikrai dar kartosiu

    1. Galima sūrio nedėt, bet tada visia kitokia tekstūra keksiukų bus, nebus jie tokie minkštučiai. Nejaugi jokio sūrio neturit? Nebūtinai čederio, tiks ir koks lietuviškas gerai besilydantis

      1. Tik jokiu budu nedekit fermentinio surio. gavosi visiskas pravalas: keksiukai skesta aliejuje, labai riebus, skonis kaip omleto, neatlimpa nuo popiereliu visiskai, subliuske. primena nevykusio surio sufle. taip, kad bet koks suris netiks

        1. Ačiū, kad pasidalinote. Kietasis fermentinis sūris, tai tikrai tinka į juos, o va dėl minkšto tai ir nežinojau, kad jis taip riebalus paleidžia. Gaila, kad keksiukai nepavyko

  7. Skaniai atrodo, darysiu savaitgali… 🙂
    beje man atrodo su moliugu irgi skaniai butu vietoj cukinijos :

    1. Taip, cukiniją galite pakeisti moliūgu, tik moliūgai daug kvapnesni, turi daugiau skonio nei cukinijos, todėl pasikeis ir pats keksiuko skonis.

  8. Kepiau ir aš, tačiau neturėjau cukinijos, ją pakeičiau paprika ir brokoliu (smulkiai supjausčiau), na ir svogūno laiškų pripjausčiau. Lakiausi proporcijų – kiek reikėjo cukinijų, tiek vietoj jos dėjau kitų daržovių.
    Čederio taip pat neturėjau, tad dėjau paprasto sūrio. Viskas pavyko labai puikiai, visa šeimyna valgė 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*