Kakavinės madlenos

Buvo pavadintos šokoladinėmis, bet man per daug švelnaus kakavinio skonio.  Purios, trapios ir labai skanios, ypač dar šiltos. Labai norėjosi aplieti šokoladu, bet jo neturėjau.

12 vnt.

80 g miltų;

½ a.š. kepimo miltelių;

20 g maltų migdolų;

75 g rudo cukraus;

2 kiaušiniai;

1 a.š. vanilinio cukraus (nebūtina);

90 g ištirpinto sviesto;

2 v.š. kakavos miltelių.

Išmaišyti miltus, kepimo miltelius, kakavą bei migdolus. Cukrų su kiaušiniais plakti iki vientisos lengvos masės. Įmaišyti vanilinį cukrų, miltų mišinį, vėliausiai – tirpintą sviestą. Uždengus indą palikti pusvalandžiui. Vėliau dėti tešlą į sviestu pateptas kepimo formeles ir kepti 180 0C įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Iškepusias galima apibarstyti kakavos milteliais ar aplieti šokoladu.

Šaltinis: „BBC Olive“, 2010 04

6 comments on “Kakavinės madlenosAdd yours →

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*