Jautiena grietinėlės padaže

Kartais savaitgaliais norisi gaminti kažką skanaus, ilgiau užtrunkančio, o kartais norisi tik pailsėti ir pietums skirti kuo mažiau laiko. Šis receptas kaip tik skirtas tingiajam savaitgaliui: mažai darbo, greitai paruošiama ir skanu.

75 g sviesto;

450g jautienos nugarinės (tiks ir kryžinė, svarbu, kad būtų jauno jaučio, nes kitaip gali būti kieta, guminė mėsa);

180 g pievagrybių;

1 a.š. garstyčių (galima ir daugiau);

Žiupsnelis tarkuoto imbiero;

150 ml grietinėlės;

Druskos ir pipirų;

Džiovintų čili dribsnių.

Sviestą ištirpinti keptuvėje, sudėti plonomis juostelėmis supjaustytą jautieną, ir vis maišant pakepti ant vidutinės ugnies 6 minutes. Mėsą išimti ir sudėti į karščiui atsparų indą.

Į keptuvę suberti griežinėliais supjaustytus pievagrybius ir kepti 2-3 minutes, kol išsiskirs jų sultys. Tuomet sudėti garstyčias, imbierą, maltus pipirus, druską ir maišant kepti 2 minutes. Supilti grietinėlę ir 3 minutes padažą pavirti. Padažą užpilti ant jautienos gabalėlių, dėti į įkaitintą iki 190 0C orkaitę ir kepti 10 minučių. Patiekti su makaronais užbarsčius čili dribsnių.

Šaltinis: „Practical cookery: quick&easy“, 2002

9 comments on “Jautiena grietinėlės padažeAdd yours →

  1. Mėsoj visoj nesigaudau, žinau tik kryžinė (arba dar kryžmė) viena iš minkštesnių dalių, tinkamų kepsniams ar tokiems va greitiems troškiniams paruošti. Šiandien kaip tik pirkau jautieną, neturėjo nugarinės, tai paklausiau kas dar tiktų, nurodė šią dalį, gavosi taip pat minkštai kaip kad su nugarine.

  2. Išbandėm ir mes šį receptą 🙂 skanu 🙂 super, ir tikrai labai neilgai užtrunka visas gaminimo ir paruošimo procesas 🙂 super 🙂 tik va mes be čili dribsnių, kadangi nežinau kur jų gauti… gal, Forelle, išduosi paslaptį kur gauni tokių dalykėlių? 😉

  3. Čili dribsniukų būna prieskonių parduotuvėse. Paskutinį kartą pirkau bazėse, šalia daržovių turgausyra įsikūrusi ir prieskonių parduotuvėle, ten visko galima rasti. O čiliukus geriausia vyrui barstyti – labai aštru

Komentuoti: Rita Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*