Graikiški cukinijų sklindžiai

Turiu daug mėgstamų receptų iš cukinijų, dažnai pagal juos gaminu, bet vis užsimanau išbandyt kažką naujo. Vakar bevartydama „Vefa’s kitchen“ ir ieškodama įdarytų cukinijų žiedų recepto, pamačiau ir šį, kadangi visus produktus turėjau, todėl šiandienos pietūs jau buvo suplanuoti. Gaminau iš pusės porcijos ir padariau vieną klaidą, vietoj pusantro kiaušinio, įdėjau du. Masė gavosi šlapesnė, sunkiai formuojama, bet nedėjau daugiau nei miltų, nei džiūvėsėlių, sulipdžiau šiaip ne taip bandeles ir iškepiau. Gavosi purūs, minkšti ir labai skanūs blyneliai, kuriuos šiemet tikrai dar ne kartą kepsiu. Pateikiu originalų receptą.

6 puodeliai tarkuotų cukinijų (apie 1 kg);

4 v.š. alyvuogių aliejaus;

¾ puodelis smulkiai pjaustyto svogūno;

¾ puodelio miltų plius apvoliojimui;

1 a.š. kepimo miltelių;

100 g smulkiai tarkuoto kefalotiri, pecorino arba regato sūrio (naudojau pecorino);

½ puodelio džiūvėsėlių;

3 kiaušiniai, išplakti;

4 v.š. smulkiai supjaustytų petražolių lapelių;

Druskos, juodųjų pipirų pagal skonį;

Aliejaus kepimui.

Tarkuotas cukinijas pabarstyti ½ a.š. druskos ir palikti apie 1 valandą pastovėti. Nuspausti rankomis išsiskyrusį skystį. Svogūną 3-5 minutes pakepti. Į cukinijas sudėti pakeptus svogūnus,miltus, kepimo miltelius, džiūvėsėlius, sūrį, petražoles, pagardinti druska bei pipirais ir gerai išmaišyti, kad sausi ingredientai tolygiai pasiskirstytų. Užpilti plaktus kiaušinius ir vėl išmaišyti. Padėti trumpam į šaldytuvą, kad masė išbrinktų. Vėliau drėgnomis rankomis formuoti blynelius, apvolioti miltuose ir kepti gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekti su Tzatziki padažu.

Šaltinis: „Vefa’s kitchen“, 2009

18 comments on “Graikiški cukinijų sklindžiaiAdd yours →

    1. Žiauriai daug gerų receptų joje, bet vis kažko neturiu. Beje, tai pirmasis išbandytas receptas iš šios knygos. Kol kas labai džiaugiuosi ir jau vėl naršau per ją ieškodama kito taikinio 🙂

    1. Tik visiškai nepanašūs į manuosius, nors dėjau visko tiksliai, išskyrus tą nelemtą kiaušinį. Bet minkšti gal dar ir skaniau, nes tie atrodo tokie kieti ir sprangūs

  1. Sakykite, kas čia per sūriai „kefalotiri, pecorino arba regato“. Tokių nelabai girdėjusi, gal galima juos kokiais kitokiais pakeisti? Fermentiniu ar kokiu kitokiu……

  2. Kepiau šiuos. Šeimyna labai gyrė, sakė jei nežinotų, galvotų, kad valgo bulvinius blynus ar bulvių plokštainį. 🙂 Ačiukas.

  3. Šiandien mano namiškiams buvo Cukinijos Diena: cukiniju sriuba pietums ir cukiniju blyneliai vakarienei 🙂 Blyneliai man gavosi skystoki ir nenorejo voliotis miltuose, tai teko iskept ant keptuves kaip kokius bulvinius blynus, bet vistiek labai skanu buvo. Bandžiau gaminti ir tzatziki padaza, bet butu idomu zinot kaip forelle ji gamina, nes internete yra daugybė jo versijų.

    1. Pas mus visa ši savaitė paskelbta cukinijų savaite 🙂 tai greitu metu pasirodys ir daugiau receptų su jomis. O šie blynai, tikrai gan sunkiai lipdosi, masė minkšta, bet jeigu visgi apvolioji miltuose, kad ir kaip sektųsi, kepant užsitraukia plutelė ir jie įgauna formą, viršus būna traškus, o vidus minkštas.
      Tzatziki gaminu iš akies pridėdama į graikišką jogurtą (jo būna pirkti Norfoje, tinka ir turkiškas iš Rimi) tarkuoto agurko, smulkinto(trinto) česnako, krapų, druskos, pipirų bei šlakelį alyvuogių aliejaus. Jeigu nėra graikiško jogurto, tada natūralų reikia pakabint marlėje, kad nusivarvėtų ir sutirštėtų, be to, nepamiršt nuspaust sutarkuotų agurkų, nes jie vėliau vandenį išskiria ir padažas labai jau suskystėja

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*