Graikiški blynai

Pasižiūrėjus atrodo blynai kaip blynai, o skirtumas tas, kad daroma iš plikytos tešlos, todėl blynai – pūrus ir lengvi, kepant išsipučia, bet atvėsę vėl susileidžia. Jeigu daug išsikepėte ir nesuvalgote, kitam kartui galima sudėti į karščiui atsparų indą ir trumpai pakepinti orkaitėje.

1 st. miltų;

2 st. vandens;

0,5 st. sviesto;

3 kiaušiniai;

žiupsnelis druskos (aš dar įbėriau ir cukraus);

aliejaus kepimui;

malto cinamono ir medaus paskaninimui.

Į puodą supilti vandenį, sudėti sviestą, druską, užkaisti ir vos tik užvirs intensyviai maišant suberti miltus. Nesiliaujant maišyti dar pakaitinti, kol masė sutirštės, o to nukelti nuo ugnis. Į ataušusią masę po vieną įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Kepti įkaitintoje keptuvėje.

Patiekti karštus, pašlakstytus medumi ir apibarstytus cinamonu.

0 comments on “Graikiški blynaiAdd yours →

  1. eilinis mano fiasko virtuvėje,
    nesigavo man tie blynai,
    dabar, tai iš ko turėjo būt blynai,
    turi paskutinį šansą reabilituotis orkaitėje į kažką……..

  2. Nenusimink, kad nepavyko. Tu pasirinkai vieną iš sunkiausių receptų, nes paruošti plikytą tešlą yra sudėtinga. Aš pati kai nedidelis kiekis, tai sugebėjau padaryti ir blynus iškept, o va plikytiems sausainiams, nesiryžtu gamint

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*