Fritata su cukinijomis, rikota ir saulėje džiovintais pomidorais

Trys mėgstmiausi mano produktai – rikotos sūris, cukinijos ir džiovinti pomidorai – viename patiekale. Neutraliai cukinijai ryškesnį akcentą suteikia pomidorai, o rikotos sūris fritatai suteikia švelnumo. Rikotą galite išplakti ir kartu su kiaušiniais, gausite dar kitokią tekstūrą ir skonį.

IMG_1035

2 porcijoms reikės:

4 dideli kiaušiniai,

3 v.š. sviesto arba aliejaus,

4 v.š. rikotos sūrio,

4 saulėje džiovinti pomidorai,

¼ vidutinio dydžio cukinijos,

Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Cukiniją supjaustykite plonais pusžiedžiais ir pakepinkite 1 v.š. sviesto. Išimkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių. Į keptuvę sudėkite likusį sviestą.

Kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos. Supilkite į keptuvę su įkaitusiu sviestu, ant viršaus išdėliokite apkeptus cukinijų pusžiedžius, juostelėmis pjaustytus džiovintus pomidorus, nedidelius gabaliukus rikotos sūrio.  Kepkite ant nedidelės ugnies. Kai fritatos  apačia sutvirtės, pakiškite ją po griliumi, kad apkeptų viršus arba atsargiai apverskite.

Šį receptą galite rasti žurnale „Debesys“ Nr. 3(7) 2013

IMG_1081

2 comments on “Fritata su cukinijomis, rikota ir saulėje džiovintais pomidoraisAdd yours →

  1. Puikus receptas, dekui! bet visgi orkaitej gaunasi skaniau nei ant keptuves. o ir ricotta lengvai galima pakeisti varske 😉

    1. Taip, su jumis sutinku, kad skanisu psvyksta kepant orkaitėje, bet man nedidelėje keptuvėje kepant vieną ar dvi porcijas, visada greičiau keptuvėje. Rikota man labiau patinka, bet taip, galima naudoti ir varškę. Nerealiai skani kiaušinienė ar kaip ją pavadinti būna, kai kiaušiniai išplakami su varške ir iškepami orkaitėje. Priedai jau pagal skonį dedami, bet galima ir be jų kepti, vistiek skanu

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*