Dilgėlių spagečiai su cukinijomis ir sūriu

„Žaliuojam“ toliau ir gaminamės skanius patiekalus iš žalių daržovių. Šįkart – dilgėliniai makaronai su skaniomis, tirpstančiomis burnoje cukinijomis bei „Džiugo“ sūriu. Cukinijas rinkitės tik jaunutes, kuo mažesnės tuo jos skanesnės, o dilgėlinius spagečius galite pakeisti ir paprastais.

Spagečiams:

1 puodelis miltų;

1 kiaušinis;

1 sauja dilgėlių;

Žiupsnelis druskos;

Cukinijoms:

4 v.š. alyvuogių aliejaus;

2 svogūnai;

450 g jaunų cukinijų;

2 smulkintos česnako skiltelės;

Čiobrelių lapeliai nuo kelių šakelių;

½ a.š. džiovinto smulkinto čili (naudojau šviežią);

25 g sviesto;

kelios plačialapių petražolių šakelės;

4 v.š. tarkuoto parmezano ar „Džiugo“ sūrio.

Dilgėlės nuplauti, nuplikyti, vandenį nusunkti ir sutrinti iki vienalytės masės. Sumaišyti su tešlai skirtais produktais, gerai išminkyti, uždengti ir palikti 15 minučių, kad išbrinktų. Tešlą plonai iškočioti, pavarsčius miltais suvynioti į ritinėlį ir supjaustyti plonais griežinėliais. Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje ir sumaišyti su sviestu bei smulkintomis petražolėmis.

Įkaitintame aliejuje apkepti smulkintus svogūnus, kai pradės minkštėti, suberti smulkiais kubeliais pjaustytas cukinijas, česnaką, čiobrelius, čili, pagardinti druska bei pipirais ir kepti vis pamaišant apie 15 minučių, kol cukinijos taps minkštos. Užpilti ant makaronų, išmaišyti, sudėti į lėkštes ir apibarstyti tarkuotu sūriu.

Šaltinis: cukinijos pagal „Ainsley‚Äòs friends & family cookbook“, 2005

14 comments on “Dilgėlių spagečiai su cukinijomis ir sūriuAdd yours →

  1. gerumynas čia… įdomu koks skonis? ką dilgėlės primena? špinatus? jau įsivaizduoju save patvoriais dilgėlių beieškanti, labai suintrigavo šį žolė…

  2. Špinatų tikrai neprimena, skonį sunku apibūdinti, bet man jos labai patinka, labiau nei špinatai, dukrytei irgi. Geriausia sužinot skonį, pačiam išbandyti, tik skubėk rinkt, nes sezonas jų į pabaigą, paskui jau taps tik žole

  3. Aguonele, matyt pavasaris mane įkvepia 🙂 bus dabar gėda paprastus sausainius dėt po tokių pagyrų

    Egidija, lauksiu tavųjų receptų su dilgėlėmis. Labai skanus pesto iš jų gavosi, gaila, kad mažai gaminau ir fotoaparatas krovėsi, bet gal dar spėsiu vėl jo pagaminti.

    Kristinooshke, dilgėlės dilgina visada, tik jaunos yra švelnios, labai maistingos, vėliau jos tampa šiurkščios, suprastėja skonis, o ir maistinė nauda nekokia.

    Žalia Varna, džiaugiuosi, kad padedu atrast naujus produktus 🙂 greit bėk dilgėlių rinkt, kol jos neperaugo

  4. Sausainių recepto dar jokio neturiu. Greit bus tik nesaldūs keksiukai, tikiuosi ir jie patiks. Manau viskas patinka, nes pasirenki pagal savo skonį

  5. kadangi „šiek tiek“ pavėlavau su dilgėlėmis, noriu naiviai pasiteirauti, ar galima jas šiame recepte pakeisti kitokia „žole“? špinatais ar rūgštynėmis, pavyzdžiui?: )

    1. Dėl rūgštynių nežinau, bet špinatai tikrai tiks. Nors su cukinijomis galima ir paprastus parduotuvinius makaronus pasiruošt, vistiek bus labai skanu ir darbo mažai

    2. Dilgeles nesenai atradau- bet jos pačios skaniausios! Gaminu trinta jų sriuba ir patinka visai seimai.. dėl vyesneles dėjau keletą brokoliuku, o dabar valgo ir viena.
      Spageti reiks būtinai išbandyt, dekui!

  6. Sveiki,
    pas jus vis randu smagių receptų, tačiau pastebėjau, jog nepavyksta jų (t.y.su originaliomis patiekalo, o ne reklaminių banerių nuotrauomis) įsikelti įs avo receptų aplanką Pinterest’e. Ar tokia Jūsų politika, ar būtų galima tikėtis šio malonaus pokyčio?

    Linkėjimai

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*