Dėl cukinijų bei rikotos sūrio ši fritata yra labai švelnaus skonio, todėl prie jos puikiai tiks ryškesnio skonio padažas.
5 dideli kiaušiniai;
1 puodelis rikotos sūrio;
1/3 puodelio smulkiai tarkuoto kietojo sūrio (pvz. “Džiugo”);
1/4 a.š. druskos;
Šviežiai maltų pipirų pagal skonį;
1 v.š. smulkintų bazilikų;
1/2 a.š. smulkinto šviežio čiobrelio;
1/4 puodelio aliejaus;
2 nedidelės cukinijos, supjaustytos griežinėliais.
Kiaušinius išplakti, sudėti rikotos bei kietąjį sūrį, druską, pipirus, prieskonines žoleles ir gerai išmaišyti.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti cukinijų griežinėlius. Kepti cukiniją vis pamaišant, kol cukinijos pradės vos vos ruduoti, apie 5-6 minutes. Su žnyplėmis ištraukti griežinėlius, truputį pravėsinti ir sudėti į kiaušinių mišinį.
Vėl įkaitinti aliejų, supilti kiaušinių plakinį su cukinijomis. Nemaišyti. Sumažinus ugnį iki vidutinės kepti apie 5-6 minutes. Tada arba pakišti po įkaitintu griliu porai minučių, arba atsargiai apversti ir leisti visiškai iškepti.
Šaltinis: pagal Simply Recipes
Labai skaniai atrodo 🙂 manau kada reiks pasigaminti.. bet dar ne dabar..
Po kokio mėnesėlio, galėsi ir išsikept 😉 nedaug beliko laukt, kaip atrodo