Braziliškai pamarinuoti čili pipirai

Aštru, aštru, aštru… bet kvepia tikrai skaniai ir viliojančiai, nėra rūgštu, nes nepilama daug acto.

Picture 27888

500 g aštrių pipirų (galima naudoti ir kelių rūšių);

¼ puodelio raudonojo vyno acto;

½ a.š. pankolio sėklų;

3 lauro lapai;

2 gvazdikėliai;

2 žvaigždiniai anyžiai;

2 kadagio uogos;

2 cinamono lazdelės (pasmulkintos);

¾  puodelio aliejaus;

¾ puodelio baltojo vyno acto;

1 v.š. cukraus;

1 a.š. druskos.

Picture 27861

Užvirinkite vandenį ir sudėkite čili pipirus. Pavirkite vieną minutę, nukoškite ir sudėkite į ledinį vandenį, kad atvėstų. Nusausinkite, jeigu pipirai dideli, supjaustykite griežinėliais.

Visus prieskonius sumaišykite su raudonojo vyno actu ir leiskite 15 minučių pastovėti. Vėliau nukoškite ir prieskonius sudėkite į  iškaitintą stiklainį, taip pat sudėkite ir čili pipirus. Maišykite aliejų, baltąjį vyną, cukrų, druską, kol ištirps kristalėliai. Supilkite ant pipirų.

Šaltinis: saveur.com

Picture 27883

4 comments on “Braziliškai pamarinuoti čili pipiraiAdd yours →

    1. Taip man daugiau nieko nesinori aštraus gaminti, kilogramą pipirų pamarinavus 🙂 o kadangi ir valgosi valgosi labai jau po nedaug, tai pradėjau visiems lauktuvių įdėti

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*