Bananų duona su mėlynėmis

Ar kepdami konditerinius kepinius vadovaujatės recepto šaltinyje nurodyta gaminimo eiga ar improvizuojate?  Aš dažniausiai visada į receptų sąsiuvinį nusirašau tik ingredientus, kartais rodyklėmis pasižymiu ką ir kada pilti, po ingredientais – kepimo temperaturą, laiką ir šaltinį. Viskas. Toliau gaminu taip, kaip man atrodo geriausia. Gal todėl ir manieji kepiniai dažnai skiriasi nuo pateiktų šaltinyje, lyg ir tas pats, bet kartu ir ne.  Kepant bananines ir kitas vaisines duonas, į kurias įeina kiaušiniai, jogurtas/pasukos, aliejus, cukrus, niekada nemaišau jų kartu, visada pirmiausia išplaku kiaušinius su cukrumi iki standžių putų, panašiai kaip biskvitui, o tik vėliau dedu vis kitą ingredientą ir plaku plaku. O toliau supilami sausi produktai, keli lengvi mostai su mentele, kad viskas susimaišytų ir galima kepti. Gal dėl to ir šį kartą banana duona su mėlynėmis gavosi puri, iškilusi ir gražiai įtrūkusi.

1

2 ¼  puodelio  (540 ml) miltų,

1 ½ a.š. sodos,

¾ a.š. druskos,

1 ½ puodelio (360 ml) cukraus,

¾ puodelio (180 ml) aliejaus,

3 kiaušiniai,

½ puodelio (120 ml) graikiško jogurto,

1 a.š. vanilės ekstrakto arba 2 a.š. vanilinio cukraus,

2 nedideli bananai,

2 puodeliai mėlynių.

IMG_2437

Beveik du šaukštus miltų užberkite ant mėlynių ir lengvai pamaišykite, kad uogos jais pasidengtų. Jeigu naudojamos šaldytos mėlynės, jų atšildyti nereikia.

Likusius miltus sumaišykite su druska ir soda.

Cukrų su kiaušiniais plakite 2-3 minutes, kol gausite purią masę, kurios tūris 2-3 kartus padidės. Sudėkite trintus bananus ir vėl išplakite, tada jogurtą, aliejų ir vis plakite.  Įsijokite miltų mišinį ir atsargiai mentele išmaišykite, suberkite uogas ir dar kartą permaišykite.

Sukrėskite tešlą į paruoštą kepimo formą ir kepkite 180 °C temperatūroje 60-65 minutes.

Atvėsinkite ant grotelių.

Šaltinis: crepesofwrath.net

IMG_2455

8 comments on “Bananų duona su mėlynėmisAdd yours →

  1. Eureka, tavo receptų sąsiuvinis nušvietė man protą, kaip nerašinėti ilgiausių receptų – tos rodyklės žymiai aiškiau ir trumpiau.

    1. Džiaugiuosi, jog patiko mano idėja 🙂 Vistiek daugumos kepinių principas vienodas, todėl taip daug paprasčiau, nei rašinėti litanijas. Tik va dažnai pagaminsi kitaip nei originale, bet kartais tai duoda netgi geresnį rezultatą, nors jau aš nepripažįstu receptų, kur „viską sudedame ir išplakame“. Toks tinginio metodas niekada neduos tokio rezultato, kaip dedama viskas tam tikru eiliškumu

      1. Eiiii viskas gerai su tuo tinginio receptu 😀 pas mane daugiau ir nebūna, kaip „dedame iš eilės ir maišome“ ir viskas pavyksta 🙂 gal tave šiek tiek kas užbūrė, kad nesigautų tie paprastieji 😉

        1. Aš nesakau, kad nesigauna, manęs netenkina jų tekstūra. Galim kada atlikt eksperimentą – tu kepi pagal savo sumaišymą, aš pagal savo ir pažiūrėt skirtumus

  2. Ale koks gražus tavo raštas 🙂 Maniškis jau tokios keverzonės, kad net nedrįsčiau viešumai parodyti 😀 O metodas tikrai geras žymėjimosi, aš kiek kitaip bet panašiai persirašinėju, nes gi savo kreivazones kartais sunku ir įskaityti 🙂

    1. Ačiū, juk turiu gražiai rašyti darbe 🙂 Nors daug kas sako, jog čia tik burbuliukų prisuku. Ne kepiniams vėl kitokios schemos, bet čia jau turbūt kaip įprantam ir kokius sutrumpinimus pas save įsivedam. Tik kai pagalvoju, jau gavęs kas nors tokį palikimą, nelabai supras

Komentuoti: Indrė Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*