Avižiniai sausainiukai – rutuliukai

Lengvai karameliniai avižiniai rutuliukai pagardinti lazdyno riešutais ir kokosų bei karambolų gabaliukais. Geriausia mėgautis antrą dieną, kai skoniai susilieja, o sausainiai tampa drėgnesni.

110 g avižinių dribsnių;

50 g džiovintų vaisių (tinki bet kokie, galima pamaišyti);

50 g riešutų (lazdyno, graikiški, anakardžiai ir t.t.)

60 g šviesaus rudojo cukraus;

70 g miltų;

150 g sviesto;

1 v.š. medaus ar auksaspalvio sirupo;

½ a.š. sodos.

Sumaišyti miltus, avižinius dribsnius, smulkintus riešutus bei džiovintus riešutus. Ištirpinti sviestą, cukrų ir medų (ar sirupą). Įmaišyti sodą ir supilti ant sausų ingredientų. Viską gerai išmaišyti. Formuoti rutuliukus (aš juos suformuoju gniaužydama delne po kaupiną šaukštą dribsnių masės) ir dėti į kepimo skardą. Kepti 180 0C 10-20 minučių. Kepimo laikas priklauso nuo sausainukų dydžio ir tai kokių norite. Jeigu norisi drėgnesnių, minkštesnių sausainių – reikia kepti trumpiau, kietesnių – ilgiau.

Šaltinis: idėja iš „The food aid cookery book“, 1986

18 comments on “Avižiniai sausainiukai – rutuliukaiAdd yours →

  1. Mademoiselle, Egle, ačiū, tikrai jie simpatiški ir be to, skanūs.Siūlau išbandyti

    Vilma, galiu ir pasiteisinti, viskuo kaltas gripas. Tik trečią dieną sugebėjau įveikt, nors man tikrai tai nebūdinga 🙂

    1. Būtinai išbadyk su kokosu. Man tas derinys labai patinka. Į šiuos dėjau ne kokoso drožles, bet džiovintų kokosų kubelius, bet taip pat skaniai gavosi

  2. Gerb. Forelle prašyčiau daugiau patiekalų su mėsyte, man jau žarnos susiklijavo nuo miltinių Tavo receptų 😉

  3. Labai jaukus puslapis, tiesiog džiaugsmas akims! Visos patiekalų nuotraukos taip gundo, kad nebežinau, ką pirmiausia reiks pasigaminti! :)) Plojimai tau!

  4. o man jie ėmė ir ištežo :)) gerai, kad buvau sugalvojus juos į mažas keksiukų formeles sudėt, tai neteks skanių avižinių blynelių valgyt. manau, sukietės ir bus liuks, tik formos visai neišlaikė 🙂 na, bet kiek gi gali sektis, reikia kartais ir nevykusių bandymų. Ačiū už receptą!

  5. Keista,gal per silpnai suspausti buvo ar orkaitės temperatūra netinkama? Kepiau šiuos tris kartus, pirmame rastam recepte buvo aprašyta tokia forma, tokią ir gavau, bet skonis buvo prėskas, todėl radus panašų receptą tešlos krėtimą šaukštu pakeičiau rutuliukų formavimu ir puikiai gavosi

  6. tai matyt, kad nestipriai suspaudžiau. o ir miltai buvo vadinama „krupčiatka“, tai jie tokie nenuspėjami kartais 🙂 šiaip ar taip, labai skanu. o ir atrodo linksmai tuose spalvotuose popieriukuose.

    1. Svarbiausia skonis, o forma kaip forma. Gali ir per mažai suspausta, nes iš pradžių jie tikrai trapūs būna, bet gerai spaudžiant, pavyksta kietus kamuoliukus padaryti.

  7. Norėjau pasiteirauti, o kiek maždaug tokių rutuliuku gaunasi? (ingridientų kieki pagal receptą ir formuojant po kupiną šaukštą)
    Ačiū 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*