Aštriai marinuota vištiena

Receptas aštrumo mėgėjams. Iš kelių ingredientų greit paruošiamas kvapnus marinatas suteikia vištienai nepakartojamą skonį.

2 raudoni čili pipirai;

1 raudona paprika;

3 v.š. raudonojo vyno acto;

4 v.š. alyvuogių aliejaus;

4-6 vištienos kumpeliai (negiliai įpjauti, kad geriau marinatas pasiskirstytų; galima naudoti ir krūtinėles, ketvirčius);

Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Iš čili pipiriukų bei paprikų išimti sėklas, supjaustyti paiką stambesniais, o čili – smulkesniais,  gabaliukais, supilti actą, aliejų ir sutrinti, bet ne iki vientisos masės, o palikti dar gabaliukų. Pagardinti druska, pipirais. Galima marinuoti visame marinate, o galima dalį atidėti ir patiekti uždėjus ant iškeptos vištienos. Marinuoti nors pora valandų arba per naktį. Kepti grilio režimu orkaitėje po 10-12 minučių kiekvieną pusę.

Šaltinis: pagal BBC Good Food „Let‘s cook: 52 simple supper”, 2005

Pipirais pasidalini aštriai.lt

6 comments on “Aštriai marinuota vištienaAdd yours →

    1. O dar jeigu ir kvapą užuostum 🙂 Net seilės pradeda kauptis prisiminus. O šiaip raudonas marinatas tikrai labai gerą spalvą ir apskrudimą davė. Reiks dažniau pasinaudoti tokia idėja

Komentuoti: simona Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*