Velykinis vaisių pyragas

Visus sveikinu su
Šv. Velykom!


Pyragui:
1 p sviesto (225
g
);
¾ p. cukraus;
5 kiaušiniai;
1 1/3 p.
smulkintų džiovintų vaisių (naudojau papajas ir ananasus);
2 p. miltų;
1 a.š. kepimo
miltelių.

Aptepui:
½ p. minkšto
sviesto;
¾ p. cukraus
pudros;
0,5 kg varškės
(naudojau „Mūsų švelnioji“);
žiupsnelis kurkumos
(nebūtina, suteikia gelsvą spalvą).

Išsukti sviestą
su cukrumi. Maišant po vieną sudėti kiaušinius, visus sudėjus pora minučių
paplakti. Į plakinį įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Vaisius
susmulkinti ir suberti į tešlą. Išmaišyti. Dėti į sviestu išteptą ir miltais
pabarstytą kepimo indą. Kepti 30 min iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Iškepusį atvėsinti.

Aptepui visus produktus
gerai išmaišyti, aptepti pyragą, leisti sustingti, supjaustyti ir papuošti.


5 comments on “Velykinis vaisių pyragasAdd yours →

  1. Kurkuma, dar kitaips ciberžolė yra prieskonis. Rasi visuose prieskonių skyriuose. Šiame recepte ji nėra būtina, jos dedama nedaug, tik splavai suteikti, skonio nepriduoda. Galima iš vis nedėti arba naudoti valgomuosius dažus.

  2. Pamaniau, kad visai smagu būtų Velykoms iškepti šį pyragą, tik niekaip nesuprantu ką reiškia "p." prie produktų? [2 p. miltų; 3/4 p. cukraus pudros ir pan.]
    Lauksiu atsakymo:)

Komentuoti: Camelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*