Trapūs pyragaičiai su baltyminiu kremu

Nemaniau, kad kada mano bloge pasirodys saldumyno receptas, kuris man nepatiks. Bet kai kepu trečią kartą vyrui, kuriam šie pyragaičiai tobuli, tai verta ir kitiems parodyti.  O aš vis dar nemėgstu baltyminių kremų ir nežinau ar pamėgsiu.

1

10 pyragaičių po 70 g

Trapiai tešlai:

250 g miltų;

100 g cukraus;

150 g sviesto;

35 g kiaušinių (apie pusė didelio);

1 g druskos;

5 g kepimo miltelių.

Vaisiniam įdarui:

Saldžiarūgščio marmelado;

Baltyminiam kremui:

43 g baltymų;

80 g cukraus;

3 g vanilinio cukraus,

Citrinos rūgšties pagal skonį (nebūtina).

Cukraus pudros pabarstymui (nebūtina).

4

Sviestą suminkštinti  trinant mediniu šaukštu, suberti cukrų ir dar kiek patrinti, supilti kiaušinių plakinį su druska ir vėl maišyti. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir per pora minučių sumaišoma tešla. Tešla iškočiojama 3-4 mm storio sluoksniu ir kepama 200-210 laipsnių temperatūroje  keletą minučių. Iš dar neatvėsusių lakštų išspaudžiama 20 apvalių paplotėlių, kurie sulipinami marmeladu.

Baltymai iš pradžių plakami letai, kai pradeda putoti – greičiau. Plakama kol pasidaro balti, purūs. Tada plakant laipsniškai supilamas cukrus sumaišytas su vaniliniu cukrumi bei citrinos rūgštimi.  Ir dar pora minučių paplakama.

Paruoštu kremu pro konditerinį maišelį papuošti trapius pusgaminius ir įkišti kelioms minutėms į iki 220-230 C įkaitintą orkaitę, kad kremas apdžiūtų.

Šaltinis: pagal I.Čereškienė. Miltiniai konditerijos gaminiai. 1978

5

8 comments on “Trapūs pyragaičiai su baltyminiu kremuAdd yours →

  1. Va va, aš irgi visokių morenginių dalykų nekepu, nes nemėgstu. Šiaip ir pats vargas su plakimu skonio atžvilgiu neatsiperka. 😀 Bet gražiai atrodo!

    1. Man irgi visi tie baltyminiai gaminiai taip gražiai atrodo, vien iš plikyto bezė kremo kaip tortus papuošti galima, bet valgyti niekaip negaliu, neskanu nors tu ką. O va vyras mėgsta tokius dalykus, tik retai tegauna 🙂

  2. O baltyminis kremas buna minkstas ar trapus kaip morengas? As vis ieskau recepto sito baltyminio kremo, kad jis butu toks minkstas, tasus ( kaip Iki pardavinejamuose baltyminiuose krepseliuose)

  3. Kepiau! Vyras sake, kad tai yra geriausias mano kada nors keptas saldumynasm iskaitant visus tortus ir keksiukus… va taip. Labai gerai ivertintas ir vaiko. O jau baltyminis kremas – kaip tik tokios ir ieskojau. Aisku, kad dar reikes isbandyti ir plikyta. Bet ir sitas kuo puikiausias. Bus kepama dar ne karta. Aciu ir sekmes!

  4. Dar parasysiu kodel kepiau… Vilniuje tokioje kavineje „Pinavija“ valgiau nuostabu vysnini krepseli su morengu ant virsaus. O dar kapucinas kooks geras buvo. Zodziu, kaifas tikriausias. Tai va, tada pradejau ieskoti internete, kur toki krema galima pasidaryt. Tai jusiskis baltyminis kremas, jei ne 100%, tai bent 99% primine man ta pyrageli, kuri valgiau Vilniuje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*