Sveikuoliškas pyragas

Atsigavus po savaitės darbų ir¬†koliokviumų, šiandien¬†nusprendžiau save palepinti ir išsikepti kokio pyrago. Kadangi vyras dirba, tai pyragas su morkom, kurių jis nemėgsta J . bet morkų visai nesijaučia, kadangi yra ir kitų ingredientų, turinčių stipresnį skonį. Pyragas gavosi labai skanus, drėgnas, sultingas. Ypač skanus karštas, bet ir šaltas neprastesnis, tik reikia uždengt, kad neapdžiūtų ir nesukietėtų.

1)

2 st. Miltų;

2 st. Tarkuotų morkų;

1 st. Smulkintų graikiškų riešutų;

0,5 st. Kokoso drožlių;

0,5 st. Geltonų razinų;

1 a.š. kepimo miltelių.

2)

5 kardamono ankštys (išlukštenti ir sėklas sutrinti) (aš dėjau maltą kardamoną);

2 dideli prinokę bananai, sutrinti iki purumo;

0,5 st. Aliejaus (naudojau alyvuogių);

0,5 st. Rudojo cukraus.

Pirmoje dalyje paminėtus ingredientus sumaišyti viename inde, antroje dalyje – kitame, didesniame. Į pastarąjį supilti sausuosius ingredientus ir gerai išmaišyti. Sudėti viską į sviestu išteptą indą ir kepti įkaitintoje iki 170 0 orkaitėje 30-45 min. (dariau pusę porcijos, tai užteko 25 min.)

Skanaus

Šaltinis: Mahanandi

8 comments on “Sveikuoliškas pyragasAdd yours →

  1. aš pagalvojau gal nori kitą savaitę atvaryt pas mane? 🙂 pavaišinčiau alyvuogių – kumpio pyragu ir savo firminiu obuolių pyragu 🙂 a? arba kur nors susitikti 🙂 ir pyragais pasivaišinti :)) kaip galvoji? jei būtum nieko prieš parašyk į privačia žinutę. p.s. aną kartą sakei kad vienam tokiam rajone gyveni, o gal ten ir mokyklą baigei? a? :))

  2. O čia tai jau sunkiau 🙁 bet dar galima kentėti, kol pataisys. Yra nemažai desertų ir pyragų, kurie kepami/verdami kitame puode su vandeniu. Man teko "laimė" iš vis be dujinės pagyventi 2 savaitės, kai sugedo.

  3. receptų gali rasti angliškai internete, o pas mane atsiras vėliau, kai prisiruošiu išbandyti 🙂 įsirašysiu į sąrašą, kažkada ateis ir jiems eilė

  4. Gaminau vakar šiandienos pusryčiams, tikrai labai gardus, net vyras, nelabai mėgstantis morkas pyraguose (o razinų apskritai), labai gyrė 🙂

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*