Šokoladiniai keksiukai „Drugeliai“


Juodojo šokolado
keksiukai su baltojo šokolado sviestiniu kremu. Ar gali būti kas geriau tokiu
bjauriu oru, kai nesinori net nosies iškišti iš namų? Skanūs ir be kremo, tokie
puručiai ir lengvučiai kaip drugelis.


125 g kambario temperatūros
margarino;

100 g cukraus;

150 g miltų;

1 a.š. kepimo
miltelių;

2 dideli
kiaušiniai;

2 š. kakavos
miltelių;

25 g išlydyto juodojo
šokolado.

Sviestiniam
kremui:

100 g kambario
temperatūros sviesto;

225 g cukraus
pudros;

25 g baltojo
šokolado (cukraus pudros turėjau labai nedaug, tai dėjau 50 g šokolado).

Pagal knygą keksiukams visus produktus reikiėjo gerai išmaišyti su mikseriu
ar kombainu, bet aš tešlą maišiau kaip visada.
Margariną išsukti su cukrumi,
maišant po vieną įmušti kaušinius. Supilti išlydytą šokoladą, suberti miltus,
sumaišytus su kakavos ir kepimo milteliais. Dėti tešlos į keksiukų formeles ir
kepti 180 laipsnių įkaitintoje temperatūroje 15-20 minučių. Atvėsinti.

Sviestiniam kremui sviestą išsukti su cukraus pudra, supilti išlydytą
šokoladą ir gerai išplakti.

Atvėsusių keksiukų viršūnėles nupjauti aštriu peiliu ir perpjauti pusiau. Užtepti
sviestinio kremo ir įkišti nupjautas viršūnėlės puseles-„sparnelius“.

Šaltinis: What‚Äòs cooking chocolate“

11 comments on “Šokoladiniai keksiukai „Drugeliai“Add yours →

  1. Ačiū, keksiukai tikrai skanūs, prie jų buvo siūlomas citrininis sviestinis kremas, bet kadangi neturėjau nei citrinų, nei pakankamai cukraus, dėjau baltajį šokoladą ir nesuklydau. Juodojo šokolado kartumą puikiai kompensavo baltojo saldumas

  2. prieš pora metų tiek užsipirkau thomas philips parduotuvėje, kad dar pora metų nesuksiu galvos 🙂 bet "Kepėjo" parduotuvėje tikrai mačiau, visokių dydžių

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*