Šokoladinė kepta rikota

Kažkas tarp deserto ir apkepo, nes jis skanus tiek šaltas, tiek karštas. Juodąjį šokoladą galite keisti baltuoju (tik tuomet cukraus nedėkite arba jo kiekį sumažinkite). Ir valgydami nepamirškite uogų padažo, jis užbaigia šį desertą.

IMG_1193

2 porcijoms reikės:

200 g rikotos sūrio,

1 didelis kiaušinis,

30 g juodojo šokolado,

1 ½ – 2 v.š. cukraus,

Žiupsnelis druskos.

IMG_1199Šokoladą ištirpinkite virš garų vonelės.  Sudėkite rikotos sūrį, kiaušinio trynį, 2/3 cukraus,  žiupsnelį druskos ir gerai išmaišykite.  Baltymą paplakite kol suputos, sudėkite likusį cukrų ir išplakite iki standžių putų. Baltymus atsargiai įmaišykite į sūrio masę, sudėkite į nedidelius indelius.  Indelius įstatykite į kepimo indą, įpilkite verdančio vandens, kad apsemtų 2/3 indelių ir kepkite 170° C temperatūroje 25-30 minučių. Ištraukus iš vandens 10 minučių leiskite pastovėti ir tiekite karštą arba palaikykite šaldytuve 1-3 valandas.

Šį receptą galite rasti žurnale „Debesys“ Nr. 3 (7), 2013

IMG_1208

2 comments on “Šokoladinė kepta rikotaAdd yours →

    1. Mėgstu ir aš visko prisipirkt, o paskui suku galvą kur čia sunaudojus 🙂 Skani ši rikota, tik norisi padažo. Aš gaminau braškinį, labai tiko, tik kadangi tamsu buvo fotografuoti, tai su juo visos nuotraukos nesufokusuotos gavosi. Tu gal ir patobulinsi šį receptą.

Komentuoti: Laura Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*