Rooibos arbatos savybės

Keletas faktų apie Rooibos arbatą

 

 

 

¬∑                    Ši arbata visiškai gryna ir natūrali, neturinti jokių priedų, konservantų, kvapų ar dažiklių.

¬∑                    Be kofeino, todėl tinka gerti ir vaikams, dirgliems, galvos skausmų, nemigos kamuojamiems ar hipertenzija sergantiems, žmonėms.

¬∑                    Turi nemažai antioksidantų, todėl stiprina imuninę sistemą, lėtina senėjimo procesus.

¬∑                    Raudonojoje arbatoje ypač gausu vitamino C. Japonų mokslininkas Matatoshi Nakano, tirdamas raudonojoje arbatoje esančius antioksidantus, nustatė, kad jų poveikis yra didesnis, jei užplikyta arbata palaikoma ilgiau nei 10 minučių.

¬∑                    Neturi kalorijų.

¬∑                    Arbata pasižymi nuskausminamosiomis savybėmis, ji atpalaiduoja dėl virškinimo sutrikimų atsirandančius žarnyno spazmus bei kolito spazmus kūdikiams. Ši arbata turi švelnų raminamąjį poveikį, todėl tinka gerti ir vakarais..

¬∑                    Antialerginė – arbata puikiai tinka alergijai gydyti, tiek gėrimas, tiek jo kompresai ramina egzemos suerzintą odą.

¬∑                    Joje gausu kalio, fluoro ir mangano. Tačiau labiausiai ši arbata vertinama dėl to, kad joje ypač gausu geležies.

 

 

Rooibos arbata virtuvėje

 

Ši raudonos spalvos arbata yra sodraus, salsvoko kvapo, malonaus skonio ir gerai malšinanti troškulį. 

¬∑                    Galima gerti tiek karštą, tiek šaltą. Šalta arbata gali būti pasaldinama cukrumi ar medumi, sumaišoma su natūraliomis vaisių sultimis.

¬∑                    Skonis pasikeičia įbėrus cinamono, šviežių žolelių ar citrinos sulčių. Galima gerti ir su pienu.

¬∑                    Rooibos arbata gali pakeisti pieną ar vandenį daugelyje receptų.

¬∑                    Gali būti naudojama kaip mėsos ar vištienos marinato pagrindas, nes turi natūralių medžiagų minkštinančių mėsą.

¬∑                    Naudojama kaip natūralus dažiklis konditerijoje. Jos pilama į glazūras, keksų, duonos, biskvito, blynų tešlas.

¬∑                    Paruošimas: užpilti verdančiu vandeniu ir po 3-5 minučių nukošti.

Pagal intabateas.com

10 comments on “Rooibos arbatos savybėsAdd yours →

  1. mano pati mėgstamiausia. tik kaip mes mėgstam viską biškį dar iškrypinti, tai paskutinį kartą pirkau jos pamaišytos su imbieru. irgi baisiai skanu.

  2. Vieną kartą teko ragaut raudonosios arbatos su kmynais, irgi labai skanu, dabar pati taip pasidarau kokiu noriu santykiu. Savotiškas skonis gaunasi ir įbėrus truputį cinamono.

  3. feee.. man tai raudonoji pati šlyksčiausia.. visos ok, bet raudona visad kriauklėj atsiduria, jei kas netyčia pridaro 😀

  4. Prie kvapo vėliau įprantama, manęs jis neerzina, bet pu erh arbatos gerti negaliu. Kelis kartus bandžiau, lyg jau buvau pripratus, bet dabar vėl negaliu net žiūrėt. Jai jau ir citrina nepadės 🙂

  5. O aš dabar bandau išsiaiškinti jos savybes, kadangi pastaruoju metu ji man labai patinka..gal ko trūksta, o ši arbata kaip tik papildo..kas žino.O ir Pai Mu Tan laaabai skani 🙂

Komentuoti: rimama Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*