Pyragėliai su pudingu

Gaivaus, nepakartojamo skonio pyragėliai. Jeigu mėgstate saldžiai, tuomet reikėtų daugiau cukraus į tešlą ir pudingą. Uogas galima pasirinkti kokias norite, gali būti ir šviežios, ir šaldytos. Tiks ir uogienė.

250 g liesos varškės;

250 g sviesto (naudojau margariną);

žiupsnelis druskos;

250 g miltų;

1 a.š. kepimo miltelių;

500 ml pieno;

pakelis vanilinio pudingo miltelių;

4 š. cukraus;

300 g uogų (naudojau vyšnias ir šilauoges);

cukraus pudros pabarstymui.

Iš varškės, sviesto, druskos, cukraus, miltų ir kepimo miltelių užminkome tešlą (1). Suvyniojame ją į plėvelę ir laikome šaltai 3 val. Paskui iškočiojame plonu sluoksniu ir supjaustome 12×20 cm dydžio stačiakampiais gabalėliais. Pagal nurodymus ant pakuotės paruošiame pudingo miltelius (2). Ataušiname.

Ant tešlos gabalėlių uždedame pudingo ir uogų (3). Įdarą uždengiame tešlą, suspaudžiame jos kraštus (4). Pyragėlius sudedame įkepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepame 190 laipsnių Celsijaus karštumo orkaitėje apie 20 min (5).

Iškepusius pyragėlius atvėsiname ir apibarstome cukraus pudra.

Šaltinis: „Mano meniu“ serijos knygelė „Smaližams“

13 comments on “Pyragėliai su pudinguAdd yours →

  1. Atrodo nerealiai skaniai! Nors esu ką tik po vakarienės, bet jei atsidurčiau reikiamoje vietoje reikiamu laiku- tikrai susiviliočiau… 😉

  2. o kodėl ne pas mane su tais pyragėliais.. aaaa.. praradau daug antradienio vakarą.. pas tave juk turėjau būti 🙂 bet svarbu netas sveikas 🙂

  3. Jau vakar norėjau juos kepti, bet galvojau, kad atvažiuosi šiandien, tai nukėliau kepimą. Dabar maniau, kad nors ryte atlėksi, paragausi, bet vėl nusikėlė. Teks kitą kartą iškept 🙂

  4. Nu jau taip masino tavo pyragaičiai, taip masino, kad nagai niežėjo išbandyti. Deja, varškės neturėjau, tai pagrindui naudojau sluksniuotą tešlą, kuri ramiai gulėjo kameroje, laukdama savo valandos, o vietoje vyšnių- konservuotus persikus. Gavosi baisiai skanu! Ačiū už idėją! 🙂

  5. Tikrai labai greitai viskas pasidaro! Pašoviau vieną partiją, ji iškepė taip greitai, kad vos spėjau paruošti kitą, o kol kepė kita- išploviau indus. Ir voila!- pyragėliai ant stalo! 🙂

  6. Su varške tešla yra kaprizinga, reikai ilgiau palaikyti šaldytuve, kad taptų elastingesnė, vientisesnė, kočioti geriausia uždengus plėvele, pabarstant miltais. Be to, varškė varškei nelygi, jeigu buvo skystesnė, reikėjo ir miltų daugiau bert. Aš visur naudoju sausą, birią varškę

  7. varske buvo neskysta, o sausa ir biri, bet ir taip dejau daugiau miltu, nes su tiek, kiek pas Jus parasyta gera tesla nesigauna 🙂 bet kaip sako, kad kiekvienam zmogui iseina savaip padaryti, nors ir pagal recepta viska darai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*