Orkaitėje keptos spurgos

Pamačius parduotuvėje naują kepimo formą man jos iškart prireikia, nesvarbu, kad nusipirkus, ji neišpakuota kartais pralaukia ir kelis metus. Panašiai nutiko ir šiai spurgų formai, nusipirkau prieš keletą metų, išbandžiau vieną receptą, šiaip ne taip atgremžiau pridegusią masę ir padėjau prie kitų rečiau naudojamų formų. Iki šios dienos. Radus dar vieną paprastą receptą nutariau suteikti dar vieną šansą ir pagaliau pavyko. Gavosi ypatingai minkštos, purios spurgos keptos orkaitėje, o ne kaip įprasta, virtos riebaluose. Glazūruotos šokoladu ir pabarstytos kokoso drožlėmis jos tampa dar skanesnės.

1 puodelis (naudojau 237 ml talpos) miltų;

¼ puodelio cukraus (jeigu nenaudosite glajaus, galima ir daugiau);

¾ a.š. kepimo miltelių;

¾ a.š. kepimo sodos;

Žiupsnelis druskos;

1 a.š. vanilinio cukraus;

1 kiaušinis;

150 g natūralaus jogurto;

1 v.š. aliejaus.

Sumaišyti sausus ingredientus: miltus, sodą, kepimo miltelius, druską bei cukrų. Išplakti kiaušinį su aliejumi bei jogurtu. Supilti miltų mišinį ir gerai išmaišyti. Krėsti į sviestu pateptą kepimo formą ir kepti iki 200 0C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 10-16 minučių, priklausomai nuo spurgučių dydžio.

Mano atveju, iškepė šešios nemažos spurgos.

Šaltinis: Blessed Homemaker

24 comments on “Orkaitėje keptos spurgosAdd yours →

  1. Oi, koks grožis!! O, sakyk, vis tik skonis labiau primena tradicines spurgas ar keksiukus? 🙂
    Ir kur čia tokių gražių kepimo formų galima rasti? 🙂

  2. Išduokite paslaptį – ką tokios tebuklingo padaro kepimo milteliai plius soda?
    p.s. man labai nepatinka sodos skonis kepiniuose, nepaisant visų nugesinimų aš jį jaučiu.

    p.p.s. atrodo labai skaniai

  3. Asta, skonis labiau spurginis, į keksiukus tikrai nepanašu, nes ir riebalų beveik nėra.
    Forma prieš kelis metus pirkta thomas philips parduotuvėje, net nežinau ar dabar dar tokias parduoda.
    Kitada, aukšta temperatūra ir kepimo milteliai su soda taip išpučia spurgas. Sodą reikia naudoti skirtą kepiniams, išvalytą, kur mažas pakiukas kainuoja beveik 2 lt, tada tikrai nesijaus, o visos kitos, kur po pusę kg parduodamos man irgi jaučiasi.
    Ieva, taip, reikia puodelio miltų, jau prirašiau, kažkur kopijuojant dingo. Ačiū už pastabumą, nes pati tikrindama savų klaidų vis nepastebiu

  4. Labai skaniai atrodo spurgytės. Kogero teks bandyti kepti keksiukų formoje,nes spurginės neturiu…
    Manau galima naudoti ir paprastą maistinę sodą,tik ją reikėtų nugesinti šaukštelyje acto…

    1. Asta, aš niekada nieko negesinu, rūgštus produktas ją turi nugesinti sumaišius, dėl ko išsiskiria dujos ir kepinį iškelia. Gal geriau mažiau jos dėti.
      Keksiukų formelių tik siūlyčiau pilnų neprikrauti, vos po kokį šaukštą, nes labai išsipučia kepant

  5. Na reiks kada išbandyti. Net nežinojau, kad tokia yra. Gal tikrai nesijaus. Man iš senesnių laikų ir kitų šeimininkių kepinių yra likęs blogas prisiminimas apie tą labiausiai tikėtina sodą vulgaris, kurios skonis duominuodavo kepinyje.

    1. Seniau pirkau Rimi parduotuvėje, buvo prie vanilinių cukrų, kepimo miltelių padėta. Ar dar yra, net neįsivaizduoju. Aš kol neatradau kepimo sodos irgi jokios nenaudojau, nes net nedidelis kiekis man jausdavosi, keisdavau kepimo milteliais

  6. Kai tik turėsi orkaitę, gausi ir formą 😉 Dabar galvoju ar „Kepėjo“ parduotuvėje nemačiau silikoninės mažytėm spurgytėm skirtos

  7. Ka tik ikisau i orkaite, supylus tesla i popierines keksiuku formeles ir sudejus viska ant folijos i skarda…tikiuosi popieriukai nesudegs, o spurgytes-keksiukai maciau jau kyla lyg 🙂 idomus bus rezultatas 🙂

  8. Labai, labai ieškojau kepimo sodos prekybos centruose ir neradau 🙁
    Taip man rūpi ją išbandyti. Na, bandysiu be jos šias spurgas-keksiukus kepti.

  9. Indre, labai smalsu sužinoti kaip pavyko eksperimentas.

    Julija, reikės prie progos ir man pasidairyti, aš turiu užsipirkus, tai ir nesidomiu dabartine pasiūla

  10. O jeigu naudoti tą paprastą sodą-nenutiks nieko netikėto? Vakare ruošiuosi kepti ir mąstau ar tik kepimo miltelius naudoti, ar ir sodą. Beje, ar skonis ir minkštumas keičiasi kitą dieną?

    1. Manau nenutiks nieko blogo ir su ta. Kitą dieną spurgutės būna sausesnės ir kietesnės (bet aš jau niekur buvau neįdėjus, palikus lėkštėje), skaniausios ką tik iškepusios, dar šiltos. Visgi čia ne kepinys beveik be riebalų

  11. Spurgytes-keksiukai pavyko, tik is tikro idaro slapesnio truksta, kazko noris… vietoj vanilinio cukraus pyliau kelis laselius vaniles esencijos, tiko, kvepia; o kad neissausetu plevele apsukau. Manau labai sauni baze tobulinti kepini ivairiais priedais. Aciu!

  12. Ką tik iš orkaitės pas mane šitas gėris:) Gavosi fainučiai keksiukai (kažkodėl švelnus meduolio skonis jaučiasi). O jau pučiasi kepdami!

Komentuoti: Indre Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*