Obuolių ir spanguolių traškėsis

Mano rudeninė
vakarienė arba naktipiečiai, kai yra daug obuolių ir spanguolių. Saldūs tirpstantys burnoje
obuoliai, rūgščios spanguolės ir traški karamelinė avižinių dribsnių plutelė.
Greita netikro pyrago versija. Galima kepti dideliame inde, bet aš mėgstu
nedideliuose, kiekvienam atskirai.


110 g kambario
temperatūros sviesto;
1 puodelis
avižinių dribsnių;
1 puodelis rudojo
cukraus;
½ puodelio rupių
kvietinių miltų;
1 a.š. cinamono;
½ puodelio
smulkintų lazdyno riešutų (nededu);

8 vidutiniai
obuoliai;
1 puodelis
šviežių spanguolių;
4-6 š. cukraus.

Trupiniams
išmaišyti dribsnius, miltus, cukrų ir cinamoną, sudėti mažais gabalėliais
supjaustytą minkštą sviestą ir trinti tarp pirštų, kol neliks sausos masės ir
gausis trupiniai.
Į kepimo indą
sudėti nuluptus, smulkiai supjaustytus obuolius, užberti spanguoles, pabarstyti
cukrumi ir išmaišyti. Ant viršaus išdėlioti trupinių masę.
Kepti 180
laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių, jeigu indeliai nedideli – 15-20
minučių.

Šaltinis:
cooks.com


7 comments on “Obuolių ir spanguolių traškėsisAdd yours →

  1. Kodėl būtent pavadintas traškėsiu? Ar dėl to, kad taip kalbininkai verčia ar tiesiog tai labiausiai tinkantis lietuviškas žodis atitinkantis Crumble'į?

  2. Šitas receptas buvo pavadintas "crisp", o kažkur radau, jog lietuviškai vadinamas "traškėsiu", taip ir pavadinau, nes neradau jokio tinkamo žodžio.

  3. Oi, kaip skaniai atrodo…(mm) nors kita vertus ir obuoliai ir spanguolės gan rūgštūs, ar nebuvo per rūgštu?

    beje, sveikinu su naujais blogo "namučiais". man šis labiau patinka, jaukiau 🙂 išskyrus viršutinį banerį 😉

    ir dar – puiku, kad sugalvojote tą savaitės produkto idėją, bandysiu būtinai prisidėti ir aš gamindama, kai suspėsiu 🙂

  4. Obuoliai pas mane saldūs, dar cukrus, tai visai nerūgštu, tik kai spanguolę užkandi, tada jau sutraukia. Bet dėl tokio kontrasto man ir patinka šis derinys.

    O "namučiai" dar nebaigti. Strigau, bet gal dar atsiras laiko viskam užbaigt

  5. Rašo, kad šešios, bet manau 3-4. Maždaug po 2 obuolius kiekvienam žmogui, nebent jie dideli, tada mažiau

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*