Obuoliniai keksiukai su traškia cukraus plutele


Traški, cinamoninė cukraus plutelė yra šių trapių, gaivių keksiukų
pagrindinis akcentas. Galima pritaikyti ir kitam kepiniui (aš nusižiūrėjau nuo
tokio ne visais skanaus, o gal nepavykusio kivių pyrago).


1 ¾ puodeliai rupių kvietinių miltų;

110 g sviesto;

¾-1 puodelio cukraus (jeigu obuoliai rūgštūs cukraus reikėtų daugiau);

1 a.š. kepimo miltelių;

1 a.š. vanilinio cukraus;

2 dideli kiaušiniai;

1 didelis obuolys;

Traškiai plutelei:

½ puodelio rudojo cukraus;

1 š. miltų;

1 a.š. cinamono;

1 š. sviesto.

Obuolį nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Miltus sumaišyti su
kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Minkštą sviestą išsukti su cukrumi.
Viena po kito įmušti kiaušinius. Supilti miltų mišinį ir gerai išmaišius (tik
nepermaišyti), įmaišyti obuolius.

Paviršiaus sluoksniui skirtus sausus produktus (cukrų, cinamoną ir miltus)
išmaišyti. Įdėti sviestą ir trinti tarp pirštų, kol neliks sausos masės ir
turėsime trupinius.

Dėti tešlą į keksiukų formeles, paviršių išlyginti ir padengti cukraus
trupinukais. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.

0 comments on “Obuoliniai keksiukai su traškia cukraus pluteleAdd yours →

  1. Jeigu ilgokai plaksi, susidarę oro burbuliukai subliukš ir kepinys nebus purus, iškilęs, užtat rekomenduojama subėrus miltus, tik kelis kartus šaukštu ar mikseriu prasukti

  2. Oi, puikiai žinau šitą plutelę, vien dėl jos man vieni mano išbandyti obuoliniai keksiukai (labai panašūs) yra vieni iš skaniausių :))

  3. Labai skanu 😉 išbandžiau. tik aš neturėjau formelių, tai kaip paprastą pyragą kepiau ir supjausčiau mažučiais gabaliukais 😉

    Čia kaip suprantu popierinės vienkartinės formeles? dairiausi maximoje jų, bet neradau (o juk maximoj apie viską pagalvoja 😉 ). Kur jų galima įsigyti? o gal pasiteisina senoviškos metalinės daugkartinės ? 😀 bet ir jų nebesimėto namie, kažkaip sunaudojau vietoj žaislų seniai seniai :)))

  4. Aš turiu metalinę kepmo formą, į ją įdedu popierines, tada nieks nepirlimpa, gražiau atrodo ir patogiau transportuoti. Popierinių pusei gyvenimo užsipirkau Thompas Philips parduotuvėje, bet užvakar mačiau IKI parduotuvėje 100 vnt kainavo 1,99 lt. Vos nesusigundžiau dar prigriebt 🙂 Jeigu neturi metalinės, tai kad formą keksiukai išlaikytų, reikia naudoti po 2-3 popierines

  5. Labas,
    Sužavėjo mane Tavo receptas. Ketinu dabar pat išsikepti. Susipirkau produktus. Tik negaliu suprasti – rupių miltų?????? Kas per rupūs miltai? Ar tai tie miltai, kurie sumalti ne iki galo ir neišvalyti? Nusipirkau tokius, kuriuose pilna sukapotų grūdų dalelių. Tikiuosi, kad tai ir turėjai omeny.

  6. Rupiuose miltuose paliktos sėlenos ir grūdų gemalai. Lietuvoje parduotuvėse taip ant pakuotės ir parašyta "Rupūs kveitiniai miltai", angliškai būtų "Whole wheat flour". O kokius tu nusipirkai, net neįsivazduoju, tikiuosi, kurių ir reikėjo

Komentuoti: Jurgita :) Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*