Moliūginė duonelė

Labai skanus moliūgų pyragas, kvapnus, purus ir primenantis meduolį. Visi ragavusieji ir galvojo, kad valgė meduolį, nes moliūgas čia visai nesijaučia. Kaip ir meduolis, skaniausias buvo kitą dieną – prisigėręs prieskonių, sudrėkęs. Tik va kepant temperatūros neatitaikiau ir duonelė sutrūko.

220 g moliūgų piurė;

2 kiaušiniai;

½ puodelio aliejaus;

1 a.š. vanilinio cukraus;

¾ puodelio šviesaus muskovado cukraus;

½ puodelio cukraus;

1 ¾- 2 puodelių miltų;

1 a.š. sodos;

½ a.š. druskos;

½ v.š. meduolių prieskonių.

Moliūgų tyrę, kiaušinius, aliejų, druską ir cukrus išplakti iki putotos masės. Suberti miltus, sumaišytus su soda ir prieskoniais. Atsargiai išmaišyti, sukrėsti į riebalais pateptą arba kepimo popieriumi išklotą formą ir kepti 180 0C temperatūroje  45-55 minutes.

Šaltinis: adaptuota pagal My baking addiction

 

15 comments on “Moliūginė duonelėAdd yours →

  1. labai parūpo paragaut, tik esu min gaminanti, tai neišmanau kas per muskovado cukraus, čia rudas kažkoks? jei savo mažam miestuke nerasiu, tiks paprastas?

    1. Muskovado rudas, labai smulkus, drėgnas, atrodo kaip šlapias smėlis, jis duoda labai gerą karamelinį skonį ir gražią spalvą. Neradus, galima keisti demerara cukrumi, jo tikrai rasite ir mažose krautuvėlės. Paprastas irgi tiks iš bėdos, tik spalva bus daug šviesesnė ir skonis truputį skirsis.

  2. Man šitas receptas tiesiog fantastiškas, kepiau jau kelis kartus iš dvigubos normos ir nė karto nenuvylė, puikus pyragas, moliūgo praktiškai nesijaučia, tačiau jis priduoda drėgmės, aromato :)))

  3. Kepiau šiandien – paprasta, greita, skanu. Ačiū už receptą. Pasakiau, kad iš moliūgo, kai buvo suvalgyta pusė – moliūgoskeptikai pasiraukė, pasiraukė ir antrą pusę sušveitė dar greičiau:)

  4. Nuostabus pyragas, itin lengvai pagaminamas, puikiai paįvairino mano obuolinių-šokoladinių-rabarbarinių pyragų meniu:)

    1. Ieškokite prekybos centruose, neatreipiau dėmesio ar dabar yra jų pirkti, bet žiemą tikrai visur pilna. Jeigu nerasite galite naudoti cinamono, imbiero, muškato riešuto, maltų gvazdikėlių bei kvepiančių pipirų mišinį, kur pagrindą sudaro cinamonas ir imbieras, o visų kitų labai nedaug. Arba tiesiog keisti cinamonu su trupučiu gvazdikėlių. Jau čia pagl savo skonį galite paderinti

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*