Kondensuoto pieno keksas

Kepiniai su kondensuotu pienu man visada patiko. Jie turi labai įdomų kvapą ir nuostabų, tik jiems vieniems būdingą skonį. Kai Asta parodė savąjį kondensuoto pieno keksą, pažadėjau ir aš pasidalinti receptu. Manasis visai be riebalų, papildomo cukraus, tešla užmaišoma per pora minučių, tik rezultato teks ilgėliau palaukt. Labai labai skanus, saldus, dingsta dar šiltas.


1 indelis kondensuoto pieno su cukrumi; (produktus prieš kepant palaikyti kol atšils iki kambario temperatūros)
1 kiaušinis;
6 v.š. miltų;
6 v.š. krakmolo (tinka tiek kukurūzų, tiek bulvių);
¾ ¬†a.š. sodos.

Miltus sumaišyti su soda bei krakmolu. Išplakti kiaušinį su puse indelio pieno. Paskui nuolat maišant į masę dėti po šaukštą pieno, miltų ir krakmolo mišinio (turi gautis greitinės tirštumo tešla, jeigu subėrus masė vis dar skystoka, įberkite dar miltų ir/ar krakmolo). Formą patepti sviestu ar margarinu, pabarstyti džiūvėsėliais arba iškloti kepimo popieriumi (kepdamas keksas iškyla dvigubai, todėl geriau rinktis didesnę formą ir nepripilti pilnos) Kepti 40-50 min 180 C įkaitintoje orkaitėje.

Šaltinis: seni receptų užrašai (šis receptas lyg iš „Šeimininkės“ laikraštuko)

17 comments on “Kondensuoto pieno keksasAdd yours →

  1. Tikrai fantatiškas keksas. Išbandykit, lengva pagaminti, skanu valgyti 😉
    Tik kondensuotą pieną palaikykit ilgiau kambaryje, nes šaltas jis labai tirštas, atrodys, kad miltų reikia mažiau, o paskui liks skystas vidus

  2. kaip tik uzvakar kepiau keksa su kondensuotu pienu. Ne pagal sita recepta, bet vistiek, principas panasus. labai skanu viskas kas su kondensuotu pienu 😀

  3. Niekada nesižavėjau keksais dėl jų sausumo, tačiau šitas suintrigavo itin paprasta sudėtimi (taip, taip, dar ir dėl to, jog be riebalų:) )
    Skonis puikus, patinka. Turėsiu savaitėlei kuo pasisaldinti širdelę:)

  4. asmeniškai man tai šitas pyragas iškepa per 15min 😀 jei 40-50min laikyčiau tai susviltų visiškai ;D bet šiaip labai skanus, giria visi draugai 🙂

  5. man sis pyragas visai nesigavo. kepiau 30min, bet buvo ryskiai perkpes, net vidus buvo tamsiai rudos spalvos. kodel taip gavosi?

    1. Kepimo laikas labai priklauso nuo orkaitės ir įjungto kaitinimo režimo. Konvekcinėse visada iškepa greičiau, todėl atsižvelgiant į savo orkaitės ypatybes, reikia vis pasižiūrėt kaip kepa.

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*