Keksiukai su varške

Paprasti keksiukai tik su viduje esančia staigmena – varškės
įdaru. Skanu, gražu ir netikėta. Galima į keksiukų tešlą įdėti pora šaukštelių
kakavos.


140 g minkšto
sviesto;
120 g cukraus;
3 kiaušiniai;
0,5 a.š.vanilės;
200 g miltų;
1 a.š.kepimo
miltelių;
12 a.š. varškės;
2-3 š. sirupo ar uogienės.

Minkštą sviestą
ir cukrų išplakti iki purios šviesios masės. Mušti po vieną kiaušinius ir vis
gerai išplakti. Suberti miltus, sumaišytus su vanile, kepimo milteliais. Maišyti,
kol masė taps vientisa. Varškę išmaišyti
su sirupu.Išdėlioti tešlą į
paruoštas formeles. Ant viršaus dėti šaukštelį varškės ir gražiai apdengti
tešla. Kepti 20 min įkaitintoje iki 160 0C orkaitėje.


12 comments on “Keksiukai su varškeAdd yours →

    1. O kas per fotoaparatas? As vis ieskau tokio, kad pirma vaizda priartintu, anta uzblurintu? Cia gal koks su macro objektyvu?

  1. O kur perki krepšelius? 🙂 Kažkaip mačiau tik spalvotus arba šiaip išmargintus, o tokių paprastų baltų neradau.

  2. Ir dar: kiek kartų dariau šiuos keksiukus, tai visuomet jie suplokštėdavo. Gal but dėl to kad i didesnius krepšelius dėjau? Bet gi būna ir dideli keksiukai 🙂 Tai kur čia klaida gali būti? Gal daugiau kepimo miltelių galima dėt?

  3. Baltus perku Thomas Philips parduotuvėse, kažkada mačiau ir IKI prekybos centruose.
    Suplokštėt tikrai galėdavo dėlper didelio varškės kiekio, ypač jeigu jos patekdavo anš šonų. Čia dedama tiksliai į viduriuką, kad kepant gražiai iškiltų. Galima ir kepimo miltelių įdėt truputį daugiau, skirtingų firmų, skirtingai jie suveikia.

  4. Acū už receptuką, gavosi purūs , minkšti keksiukai.
    Noriu paklausti, kokią įtaką tešlai daro kada sviestas yra ištirpomas ir kada jis yra su cukrumi išsukamas?

    1. Su ištirpintu sviestu keksiukai bus trapesni, drėgnesni ir ne tokie iškilę, nes plakamas cukrus su sviestu sukuria oro burbuliukus, kurie iškelia kepinį. Gaminant su ištirpintu sviestu galima visada tik tuomet reikia keisti gaminimo eigą: cukrus išplakamas su kiaušiniais, sudedami miltai su kepimo milteliais, o galiausiai supilamas ištirpintas sviestas.

Komentuoti: Forelle Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*